MOJA BEBA SE RODILA BEZ STOPALA: Lekari su na ultrazvuku rekli da je sve u redu, tvrdi Dragan Mitrović!

Porodica Mitrović iz Novog Sada tužiće ginekologa jer se njihova ćerka rodila bez levog stopala i sa teškim deformitetima prstiju na obe šake

Komentari

  • Alex

    12. oktobar 2016 | 20:05

    Dragane, Nadam se da cete dobiti spor. Ocigledno je da je ovo lekarska greska. Nesto slicno se desilo i nama u Beogradu, doziveli smo i prosli isto sto i Vi. Problem je sto u nasoj jadnoj zemlji veoma malo mozes protiv doktorskog lobija. Angazujes sudskog vestaka, a on preokrene cinjenice u izvestaju. Mi smo trenutno stopirali tuzbu zbog visokih advokatskih troskova a koji su inace prognozirali 10% sanse da se dobije spor. Pozdrav

  • Ana

    10. decembar 2015 | 00:22

    Molim roditelje da me kontaktiraju, jer je moje dete rodjeno isto bez stopala. Danas ima 3 i po godine i radi sve kao i druga deca.

    • 19. januar 2016 | 12:09

      Dragan

      @Ana

      Poštovana, niste ostavili ni u komentaru, a ni redakciji kontakt, kako bismo Vas kontaktirali. redakcija ima naš broj telefona, pa Vas molim da im se javite.

    • 31. maj 2018 | 01:22

      Merilda

      @Ana

      Ana mozemo li stupiti u kontskt imam slicnu situaciju vasoj i voljela bih da cujem vasu pricu i kako vase dijete se prilagodjava okolini.lp merilda

  • Anita

    2. decembar 2015 | 15:50

    Ja sam rodila bebu bez pola rukice i moj doktor nije video. Neznam sve vise imamo slepe doktore a kad su u pitanju pare tad dobro vide.Strasno je to sto niko ne odgovara za propuste nakraju su roditelji krivi.

  • Mary

    24. oktobar 2015 | 17:31

    Najbitinje da se dice da su 'Dr' a kako fakultet zavrsavaju to ne treba ni komentarisati.Nazalost tuzna slika nase zemlje,sta rade i kako se ophode prema pacijentima?Gde je medicinska etika i Hipokratova zakletva?!!Odnos empatije??Boriti se da 'Dr' koji je napravio ovakav propust u 21.veku bude adekvatno kaznjen.Da se ostali nauce i dozovu pameti.Svaka cast pojedinim doktorima,njih je nazalost mali broj.Osobe koje komentarisu cisto da bi nesto rekle a one su me najvise izritirale da se oglasim,(pronace se same),bolje da cute i svoj primitivizam ostave za sebe.Malecka i roditelji napred,Bog je veliki uz njegovu pomoc bice to sve kako treba,uz vas smo svim srcem.

  • Masa

    24. oktobar 2015 | 00:44

    ‘Alo ljudi! O cemu vi pricate!!?! Zamolila bih pojedince ovde da prvo procitaju tekst lepo I do kraja, pa tek onda da komentarisu!! Ne zelim da ih imenujem sada, sami ce se pronaci, ali prosto nisam mogla da ostanem ravnodusna na taj jedan komentar! Ovde je toliko jasno da je rec o lekarskom propustu I zato nema potrebe za svaljivanjem krivice na roditelje koji su zeleli najbolje za svoje dete!! Koliko se ceka u drzavnim ustanovama da se zakaze pregled, dodje do lekara na zakazani pregled I opet ceka?! A o skeneru, UZ, magnetnoj da ne pricam…zakazuje se mesecima unapred pa ko doceka ziv mozda se I spasi! A onda vecina nas bezi privatno gde ocekuje I nada se da za dati novac dobije kvalitetnu negu I uslugu I onda se desi ovako nesto!? Zdravstvo nam je na nuli ljudi, cast izuzecima, uvek ih ima, ali su jako retki! Ovim roditeljima zelim svu srecu da istraju u celoj prici I nadju najbolje moguce resenje za svoje dete, kao I da ovu pricu izguraju do kraja, u nadi da ima bar jos malo pravde u ovoj pustoj zemlji! A ostali zli mozgovi, samo se stavite u istu situaciju I zapitajte malo…….

  • Klaudija

    23. oktobar 2015 | 15:16

    Betanija se vec nekoliko godina pominje u rubrikama, ali ne po dobru. Bile su 4 smrti bebe zbog zakasnelog ili neizvedenog carskog reza, ne znam da li je neko od lekara odgovarao. Nadam se da beba nema drugih deformiteta osim ovo sa stopalom i prsticima, ali je grozno sto ste vi kao roditelji morali da prodjete kroz sav taj uzas i sok nakon rodjenja. Sada postoji i 4D ultrazvuk aparat i ta amniocinteza koja i inace sluzi da bi se videle moguce genetske malformacije. Jednostavno, neki ljudi zaista ne zasluzuju da budu lekari (odnosi se i na druge profesije). Volite je i volite se i zelim vam snage i srece da taj sudski spor dovedete do kraja.

  • Luna

    23. oktobar 2015 | 15:15

    Slatka bebica. Svom detetu nikad ne bih gledala mane. Za mene je najlepse na svetu.

  • DH

    23. oktobar 2015 | 14:59

    Mojoj drugarici su precutali da nosi bebu sa daunom..Posle porodjaja.usledio shok...

    • 23. oktobar 2015 | 17:07

      mile

      @DH

      Kako su precutali? Jel radila amniocentezu pa su joj precutali rezultate? Ako je samo ultrazvuk, onaj najobicniji, ne 4D moglo je lako da im promakne jer se gledaju palcevi ili tako nesto, sto lako moze da bude nevidljivo u trenutku kad se radio ultrazvuk

  • mare

    23. oktobar 2015 | 14:47

    Ja se ne razumem u medicinu ali neka je doslo i do amputacuje kako on kaze-gde je to stopalo!? Morali su ga izvaditi na porodjaju! Sve u svemu, pre ce biti da nije bas previse obracao paznju. Znam da je moja zena isla na 4D ultrazvuk, tamo se sve jasno videlo, svi prstici na rukama i nogama, secam se da je doktorka sa nama brojala ... Amnicenteza ne bi pomogla u ovom slucaju mnogo jer je dobra za utvrdjivanje nekih genetskih poremecaja, ali ne znam da li bi pokazala ista za fizicke poremecaje. U svakom slucaju je strasno da roditeljima u 21.veku to nije receno, da imaju izbor, mogli su abortirati dete(ako tako odluce) koje ce se sada ceo zivot muciti i trpeti bolove.

  • Dobi

    23. oktobar 2015 | 14:47

    I sad je doktor kriv sto si svoje dete zaceo sa deformitetom.Pa nije ga on napravio,a takav deformitet se nije mogao videti na UZ ako su rucice bile savijene u prstima a i stopalo skriveno iza necega.A i ko vas terao da idete privatno,mogli ste da odbijete osim ako ste mislili da je lekar iz nekog razloga duzan da vas leci fraj.Strasno koja kultura vlada medj ovim svetom.Pevaljka,konobar,frizer,majstor...moze da se casti i ako nas odere za svoju uslugu ,a po lekarima se pljuje iako nam spasavaju zivot i lece nas.Zdravstvena svest i kultura nam je ispod nule i kod obrazovanih ljudi,koji strukovno nemaju vezu sa medicinom,zato se i nadju novinari, koji kao da su nepismeni, optuzuju sve i svakog ko ima veze s medicinom.Takvima se preporucuje da se onda lece sami,kad bolje razumeju i znaju medicinu,jer njih niko ne zove,oni sami dolaze i traze lecenje.

    • 23. oktobar 2015 | 16:56

      Branko

      @Dobi

      Radi se o mom kolegi s posla, pa ću ti malo razjasniti. Beba nije "začeta s deformitetom, nego se to desilo pred kraj trudnoće iz razloga koji nisu genetski i koji se kako su im rekli, javljaju jednom u 50.000 slučajeva. Da je doktor video na vreme, mogao je tražiti u sedmom ili osmom mesecu carski rez i dete bi se rodilo potpuno normalno. Čovek ne kaže da je doktor to izazvao, nego da je mogao da vidi i da spreči, ali to nije uradio, a sada od njega peru ruke svi i klinika i doktor. Niko ga nije terao da ide na privatnu kliniku, ali je čovek samo hteo da bude siguran da će mu dete biti zdravo i nije pitao za cenu. Eto toliko. A tebi svaka čast na komentaru. neka ti je Bog upomoć.

  • volite je

    23. oktobar 2015 | 14:37

    Jeste surovo i neodgovorno od lekara(ili nestručno?) ali zar bi se "odrekli" bebe da su znali za deformacije? Ima i daleko težih, užasnih bolesti, fizički nedostatak se nekako da nadomestiti, nek pomisle samo koliko njih ima decu koja se uopšte neće razvijati...Želim im snagu i hrabrost,gde je ljubav i volja,tu se mnogo da popraviti...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA