ZVANIČNO - VIRŠLE, PAŠTETE I SALAME IZAZIVAJU RAK! Dramatično obaveštenje Svetske zdravstvene organizacije

Stručnjaci SZO saopštili su danas da mesne prerađevine, a to su sve namirnice koje su prošle proces soljenja i hemijske obrade, mogu da izazovu rak creva kod ljudi, ali i rak pankreasa i prostate

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Glas naroda
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • bordzija

    27. oktobar 2015 | 04:23

    Odavno je poznato kako deluju na organizam nitrati i nitriti, jedino je Srbija izolovano ostrvo na kojem se sprečavaju takve informacije. Proizvođački lobi sebi nemože dozvoliti takav luksuz na osnovu kojega pada prodaja mesnih prerađevina. Njima ljudski životi nisu bitni, ali im je jako važan deo u kojem se spominju zarade od prodaje karcinogenih proizvoda. Iako sam svestan opasnosti povremeno jedem mesne prerađevine, a to zato jer smo godinama unosili u sebe razne salame i kobasice pa nam se organizam jednostavno navikao na njihov unos. Kako reči "Od danas prestajem da jedem mesne prerađevine" a godinama su nam sastavni deo prehrane ?

  • ...

    26. oktobar 2015 | 19:22

    Ovo nista nije novo i tako senzacionalno, ako procitate sastojke svake salame, virsle zavrtece vam se u glavi zbog svih tih aditiva i to da su bar ukusni pa da ne zalis, nego se oseca neki cudan smek na hemikalije, tako da sam ta g...a odavno izbacio iz ishrane, kod nas u Srbiji bar i ako zivite u gradu znate nekog sa sela kod koga mozete uzeti domace meso! A vi sto pisete "umereno nije opasno" mi vec umereno unosimo kancerogene sastojke krenuvsi od sampona, gelova za tusiranje, osvezivaca vazduha, parfema, dezodoransa, sminke, duvanskog dima, vestackih zasladjivaca u sokovima itd... Primer u samponu i gelu za tusiranje koji sam koristio godinama verujuci da je kvalitetan jer je skuplji i poznati BREND sadrzi Metilparaben i Etilparaben za koje nije utvrdjeno da su kancerogeni ali se posle 5 min. na kozi nadju u krvotoku i uticu na hormone sto dokazano moze da izazove kancer...

  • gepard

    26. oktobar 2015 | 17:54

    Svake vesti tri dana dosta, (kao gosta )i ponovo sve po starom ?Treba jesti:meso,voće i povrće! Slanina je deset puta zdravija od svake salame?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA