VUČIĆ: Garancije firmama koje zaposle srpske radnike u Rusiji

Srpske građevinske firme u Rusiji ne mogu da se uslove iz kojih će zemalja zapošljavati radnike, ali Srbija može da garantuje za svoje radnike, rekao je srpski premijer

  • 0

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, izjavio je danas da će građevinske firme, koje nameravaju da posluju u Rusiji, moći da dobiju garancije države ukoliko zaposle najmanje 50 odsto srpskih radnika i ako 50 odsto prihoda budu uplaćivale u budžet Srbije.

Na konstataciju novinara da srpske građevinske firme u Rusiji zapošljavaju većinom žitelje nekadašnjeg Sovjetskog Saveza i Turske, Vučić je odgovorio da ne postoji način da se domaće firme uslove, ali da će država davanjem garancija to pokušati da reši.

Premijer je kazao da će, na primer, ukoliko ruska strana bude tražila firme za gradnju kosmodroma, to morati da budu preduzeća sa dobrim referencama i garancijama države.

Rusija će sarađivati sa Srbijom u modernizaciji železničke mreže

- Moraćete da zaposlite 50 odsto srpskih radnika i da 50 odsto novca koji će da legne na vaš račun u Rusiji prebacite u Srbiju. Na tome ćemo da insistiramo - poručio je Vučić.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA