VOZAČI OPREZ: Evo šta može da se dogodi ako NE PRIJAVITE nestanak REGISTARSKE TABLICE!

Kradene registarske tablice kriminalci stavljaju na automobile koje koriste za različita krivična dela - ubistva pljačke, krađe

  • 4

Nestanak registarske tablice vlasnik vozila obavezno treba da prijavi policiji, jer su zbog zloupotreba takvih tablica mogući ozbiljni problemi.

Lopovi Hrvatici ukrali CELU KUĆU! Bukvalno su je odneli!

Kradene registarske tablice kriminalci stavljaju na automobile koje koriste za različita krivična dela - ubistva pljačke, krađe.

PREVARILA POLA SRBIJE, DA LI JE I VAS? Pretvarala se da je student, krala novac i nakit po stanovima! (FOTO)

Takođe, ukradene registarske tablice pojedinci stavljaju na automobile, u koje na benzinskim pumpama sipaju gorivo.

ŽENSKA BANDA: Kradu alkohol iz prodavnica, a šokiraćete se gde guraju flaše! (VIDEO)

Problem nastaje ako nije prijavljen nestanak tablice, jer na osnovu snimka sa kamera koje su zabelezile krivično delo, policija odmah dolazi na adresu vlasnika vozila.

Takođe, ako u evidenciji MUP-a ne postoji da je prijavljena krađa, policija dostavlja oštećenoj strani (vlasniku benzinske pumpe) podatke o vlasniku vozila, pa sledi tužba.

U policiji kada prijavite krađu, plaćate oko 6.000 dinara za izdavanje novih tablica, nalepnice i saobraćajne dozvole.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu

(E. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sale

    28. oktobar 2015 | 21:15

    Em ti ukrad tablice znaci vec si ostecen a onda u policiji guljenje za nova dokumenta opet po nasim ledjima znaci cuti i placaj zasto drzava ne izdaje takva dokumenta po minimalnim cenama ili gratis a kad uhvate lopova nek njemu naplate sve ovako nije fer .

  • bob

    28. oktobar 2015 | 21:12

    Ne mogu da tuze na osnovu reg tablica... moj auto je crveni fica a zloupotreba je crni mercedes.

  • Pedja

    28. oktobar 2015 | 23:34

    Meni je tablica ispala jer je plastican ram vremenom na suncu i mrazu izgubio viskozitet, a pogotovo sto se svi prave od stare pladtike koja se melje, a ne on novog pvc granulata koji je mnogo skuplji. Kod parkiranja neko moze samo malo nasloniti vozilo na vase, tj na ram tablice i pocinje njeno pucanje koje niko ni ne primecuje. Prilikom razgovora u SUP-u sam saznao i proverio da se ZOBS nigde ne regulise obavezan nacin stavljanja tablice u ram, odnosno vi je slobodno mozete zašrafiti samo da srafovi ne uticu na citljivost broja, najbolje po coskovima i na mesto crte koja ih razdvaja, plus pre toga lepak momentfix. Bez brige, nema clana zakona po kojem bi vas kaznili, pogledajte vozila na parkingu stanice milicije i mozete se uveriti da ih i oni zašrafljuju. Gledao sam po Evropi, svi srafe osim Nemaca. Setite se samo da smo preko 50 godina imali 4 mačja oka na tablicama i sve je bilo nirmalno. Ovo sada je uvedeno samo da bi se naplacivale takse jer ce sve vise tablice otpadati zbog krtosti plastike usled starosti. Sto bi davali 50 eur za nove, gubili vreme pi redovima u SUP-u i maltretirali se.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA