VELIKO HAPŠENJE: Pala četiri biznismena zbog utaje poreza!

Uhapšeni su V. Š. (50) iz Niša, M. K. (63) iz okoline Obrenovca, B. M. (32) iz Smederava i S. K. (42) iz Aleksinca zbog sumnje da su fiktivno fakturisali veću količinu robe kako bi izbegli plaćanje poreza, i na taj način prisvojili gotov novac, a državu oštetili

  • 0

Četiri biznismena iz Niša, Aleksinca, Beograda i Smedereva uhapšena su zbog utaje poreza za više od 122,5 miliona dinara.

Uhapšeni su V. Š. (50) iz Niša, M. K. (63) iz okoline Obrenovca, B. M. (32) iz Smederava i S. K. (42) iz Aleksinca. Oni se sumnjiče da su fiktivno fakturisali veću količinu robe kako bi izbegli plaćanje poreza, i na taj način prisvojili gotov novac, a državu oštetili.

NAJVEĆE DOPING HAPŠENJE U SRBIJI: Zaplenjena roba vredna MILION EVRA!

Svi oni uhapšeni su u okviru zajedniče akcije Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu i Odseka Poreske policije iz Beograda, a po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.

Foto: MUP Srbije Foto: MUP Srbije

- Postoji osnovana sumnja da su M. K, B. M. i S. K. od početka septembra 2011. do kraja septembra 2013. godine sačinjavanjem fiktivne dokumentacije o navodnom prometu sekundarnih sirovina i bakarnih katoda, omogućili V. Š. da utaji 122.577.443 dinara poreza po osnovu prava na odbitak prethodnog poreza pri obračunu PDV i izbegavanja plaćanja poreza na dohodak građana - precizira se u saopštenju MUP-a.

Uhapšena šestorka zbog pronevere 18 MILIONA EVRA!

U njemu se dodaje da je V. Š. iz Niša, inače, odgovorno lice Privrednog društva "Jugo-impeks" d.o.o. Niš. On je uhapšen zbog sumnje da je utajio porez, falsifikovao službene isprave i neosnovano iskazivao iznosa za povraćaj poreza i poreski kredit. Zbog sumnji da je činio ista dela uhapšen je i M. K. iz okoline Obrenovca, odgovorno lice Privrednog društva "Eko bel 026" iz Smedereva.

- B. M. iz Smedereva, odgovorno je lice Privrednog društva "Mapet" d.o.o. Beograd a S. K. iz Aleksinca, odgovorno lice samostalne radnje "Ofert" iz Grocke. Oni se sumnjiče da su utajili porez i pomagali u falsifikovanju službene isprave - navodi MUP.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf. rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA