• 0
 ≫ 

DOSTA JE BILO LOPOVLUKA: Diskusija o autorskim pravima u Privrednoj komori Srbije!

 ≫ 

Panel diskusija će se sastojati iz dve tematske celine "Postojeći pravni okvir u Srbiji" i "Odnos nosioca prava i korisnika i zaštita intelektualne svojine u digitalnom dobu"

  • 0

Panel diskusija o autorskim i srodnim pravima biće održana u ponedeljak u Privrednoj komori Srbije, a cilj je da se podstakne dijalog u vezi sa Zakonom o autorskom i srodnim pravima i istakne značaj koji po srpsku privredu imaju delatnosti zasnovane na tim pravima, saopštila je danas PKS.

IZVOZ JE KLJUČNA REČ ZA DALJI RAST SRPSKE PRIVREDE: Intervju sa Markom Čadežom, predsednikom Privredne komore Srbije

Kako se navodi, osnovna ideja skupa "Zaštita autorskog i srodnih prava - savremeni zakon kao podsticaj kreativnoj industriji", proističe iz potrebe za savremenim i efikasnim zakonskim rešenjem u oblasti zaštite autorskog i srodnih prava.

U saopštenju PKS se ističe i da su države koje se najuspešnije bore protiv piraterije, ujedno države sa najuspešnijim ekonomijama.

Panel diskusija će se sastojati iz dve tematske celine "Postojeći pravni okvir u Srbiji" i "Odnos nosioca prava i korisnika i zaštita intelektualne svojine u digitalnom dobu".

Na skupu će se obratiti presednik PKS Marko Čadež, generalni sekretar Unije diskografa Srbije Rodoljub Stojanović, pomoćnici ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Nikola Tanić i Branko Bugarski, pomoćnik direktora Zavoda za intelektualnu svojinu Vladimir Marić i direktor SOKOJ-a Aleksandar Kovačević.

Govoriće i direktor Organizacije za kolektivno ostvarivanje prava interpretatora Aleksandar Cvetković, direktor MASKOM-a Slobodan Nešović i bibliotekar savetnik u Narodnoj biblioteci Srbije Dragana Milunović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok