(VIDEO) OVO SU KROKODIL I DEČAK O KOJIMA PRIČA CELA SRBIJA: Upoznajte Vanju i njegovog plišanog drugara!

Možda ima tamo neki dečak ili devojčica koji su ga izgubili i žele da ga nađu, a ne znaju da je kod mene. Verovatno sad plaču jer nemaju sad svog najboljeg druga, pa bih želeo da ih vratim - ispričao nam je Vanja Vajnberg (9)

  • 4

Dečak Vanja Vajnberg (9) je postao poznat u čitavom regionu po svom dobrom srcu!

NEKO JE U ULICI KRALJA PETRA ISPUSTIO DRUGARA: Da li je ovo NAJNEOBIČNIJI OGLAS u Beogradu? (FOTO)

Pre nekoliko dana, tačnije 27. oktobra, Vanja je u Ulici kralja Petra, na uglu sa Knez Mihailovom, na ulici pronašao plišanog krokodila i poželeo je da pronađe pravog vlasnika i vrati mu igračku. Ova priča se brzo raširila po društvenim mrežama i dečak sa velikim srcem postao je junak svih nas.

Našli smo se s Vanjom kako bi nam pokazao pravo mesto na kom ga je pronašao, a kasnije smo otišli na prijatnu kafu, gde smo nastavili razgovor.

- Bio je sa tatom napolju, a kada je došao kući pokazao mi je krokodila. U prvi momenat je bio srećan, ali je ubrzo shvatio kako bi se on osećao da je izgubio svoju plišanu lutku i poželeo odmah da učini nešto kako bi pokušao da pronađe pravog vlasnika krokodila - kaže Vanjina mama Ana i dodala:

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Tada smo smislili da stavimo oglas i iskreno se nadamo da će se dva drugara ponovo spojiti. Jako nam je drago što je Telegraf prvi objavio našu priču, koja je ubrzo počela da se širi.

Kada smo Vanju upitali koji je pravi razlog zbog čega želi da pronađe pravog vlasnika, njegov odgovor nas je potpuno oduševio.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Možda ima tamo neki dečak ili devojčica koji su ga izgubili i žele da ga nađu, a ne znaju da je kod mene. Verovatno sad plaču jer nemaju sad svog najboljeg druga, pa bih želeo da ih vratim - ispričao nam je Vanja, pa se nadovezao:

- Osećao bih se baš tužno kada bih izgubio svoju omiljenu igračku.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Inače, Vanja je veoma talentovan dečak. Njegov otac je iz Holandije, majka iz Srbije, i zbog okolnosti ovaj dečak od detinjstva priča na engleskom jeziku. Tek kada je krenuo u školu njegova mama je shvatila koliki problem ima sa srpskim jezikom, ali je vrlo brzo savladao i tu prepreku, pa je na takmičenju "Đački pesnički susreti" ovojio 3. mesto prošle godine.

Ana Vajnberg nam je rekla da su ona i njen suprug veoma ponosni na svog sina, kao i to da je nije posebno iznenadila Vanjina odluka da vrati igračku.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Znala sam da je neće prisvojiti jer je Vanja jako saosećajan i ume da brine o drugim osobama. Ima veliko srce i jako smo ponosni na njega - kazala je ona i za kraj dodala:

- Ovih dana ćemo postaviti i plakate po gradu.

Pogledajte video:

(Marina Bojić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA