Pokrenuti e-klubovi za žene na selu

Projekat "Ženski e-klubovi", koji se realizuje uz pomoć donacije Kraljevine Švedske, nastao je kao potreba da se ženama u seoskim sredinama omogući da steknu znanje iz informacionih tehnologija

  • 0

Uprava za rodnu ravnopravnost, u saradnji sa pet opština u Srbiji - Kraljevo, Inđija, Ljubovija, Ivanjica i Paraćin, pokrenula je e-klubove za žene na selu.

Projekat "Ženski e-klubovi", koji se realizuje uz pomoć donacije Kraljevine Švedske, nastao je kao potreba da se ženama u seoskim sredinama omogući da steknu znanje iz informacionih tehnologija, koje će koristiti kako bi predstavile svoj rad i proizvode i time učestvovati u svom ekonomskom osamostaljivanju.

- Cilj projekta "Ženski e-klubovi"  je da se žene na selu udruže i stiču nova znanja i veštine potrebne za moderno poslovanje i time stvore sebi bolje uslove za život i rad. Njih 25 sada prolazi obuku za korišćenje računara i informacionih tehnologija - izjavila je dr Natalija Mićunović, direktorka Uprave za rodnu ravnopravnost.

Uprava za rodnu ravnopravnost obezbeđuje potrebnu računarsku opremu za e-klubove, a NVO "Jednake mogućnosti" realizuje obuku za korišćenje info-komunikacionih tehnologija i tehničku i stručnu pomoć nakon otvaranja kluba i završnog treninga.

(I. M.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA