TRAGEDIJA RUSKIH AVIONA: Padaju češće nego ostali, a u poslednjih 20 godina imali su 20 NESREĆA! (VIDEO)

Za razliku od Rusije, u Velikoj Britaniji postoji mnogo više letova i putnika, ali se poslednja nesreća ovolike razmere desila 1989. godine u Kegvortu

  • 0

Rušenje ruskog putničkog aviona iznad Sinaja je još jedna u nizu fatalnih nesreća koje su se dogodile u poslednje dve decenije. Ono što je šokantno jeste da se u poslednjih 20 godina dogodilo čak 20 nesreća i život je izgubilo 1.330 ljudi. 

ISTRAŽUJEMO: Zašto se ruski avioni ruše češće nego ostali (FOTO)

Nakon raspada Sovjetskog saveza, došlo je do oformljenja nekoliko malih kompanija, među kojima je i kompanija Kogaljmavia, čiji se avion srušio u Egiptu pre nekoliko dana.

ISIS POSTAVIO BOMBU U RUSKOM AVIONU: Saopštićemo svetu kako smo ga oborili kad za to dođe vreme

Za razliku od Rusije, u Velikoj Britaniji postoji mnogo više letova i putnika, ali se poslednja nesreća ovolike razmere desila 1989. godine u Kegvortu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Pre 14 godina, 2001. godine, avion kompanije Sibir Erlajns, koji je leteo od Tel Aviva do Novosibirska, eksplodirao je iznad Crnog Mora.

U 2002. godini je poginulo čak 69 ljudi, od kojih su mnogi bili ruski školarci, u koaliziji s avionom koji je prevozio teret iznad nemačko-švicarske granice. Samo dve godine kasnije, u eksploziji iznad Moskve, umrlo je 87 osoba. Uzrok ovoj tragediji verovatno je bio terorizam, piše Independent.

Veliki broj nesreća se dešava priliko poletanja i sletanja, koji su inače, statistički, najopasnije faze leta.

Neki od stručnjaka avionske sigurnosti veruju kako je veliki broj nesreća delom sveta povezan s činjenicom da je u Rusiji jača kultura istraživanja nesreća u svrhu okrivljavanja, nego u cilju sprečavanja budućih takvih nesreća.

Tragedije poput ove današnje relativno su retke, iako se u poslednje dve godine dogodila serija ovakvih tragedija upravo u fazi leta u kojoj se srušio ruski Erbus iznad Sinaja.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: index.hr)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA