NAPAD U POLICIJSKOJ STANICI: DILERI tukli SRPSKE policajce!

Jedan od policajaca je zadobio lakše telesne povrede koje je konstatovao dežurni lekar Odeljenja urgentne medicine Opšte bolnice "dr Aleksa Savić" u Prokuplju

  • 10

U policijskoj akciji hapšenja osumnjičenog za trgovinu narkoticima sinoć u večernjim satima u Prokuplju, došlo je najpre do verbalnog, a zatim i fizičkog sukoba grupe mladića od ranije poznatih policiji sa inspektorima policije za suzbijanje narkotika koji su bili na zadatku.

Jedan od policajaca je zadobio lakše telesne povrede koje je konstatovao dežurni lekar Odeljenja urgentne medicine Opšte bolnice "dr Aleksa Savić" u Prokuplju.

VRATILI SE NA MESTO ZLOČINA, PA IH SVE POHVATALI: Kraj SRPSKE BANDE, koja je krala frižidere!

Policija je nakon incidenta privela i odredila policijsko zadržavanje do 48 sati za I. A. (21), D. U. (20) i J. Đ. (20) svi iz Prokuplja.

Do incidenta je došlo kada su policijski inspektori u civilu priveli I. A. u neposrednoj blizini kafića koji se nalazi pored Srednje medicinske škole i gimnazije u centru grada.

Foto: sxc.hu/Rotorhead Foto: sxc.hu/Rotorhead

Navodno je kod osumnjičenog pronađena izvesna količina tableta za koje se sumnja da je opojna droga. Međutim, prilikom intervencije inspektora, iz kafića su izašli izvesni D. U. i J. Đ. koji su najpre verbalno, a zatim i fizički napali inspektore.

- Prilikom izlaska iz kafića počeli su da psuju i dobacuju pogrdne reči policijskim službenicima koji su radili svoj posao. Nakon što su se približili, nastavili su da vređaju inspektore i u jednom trenutku je D. U. udario jednog od njih u predelu glave. Usledila je intervencija policije i lica su savladana i uhapšena - kaže očevidac i slučajni prolaznik koji se zatekao na mesto incidenta.

On kaže da osumnjičeni za posedovanje narkotika nije pružao otpor prilikom hapšenja, ali su incident izazvali verovatno njegovi poznanici koji su sve to posmatrali iz kafića.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Uhapšenima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnim organima na salušanje.

Radi se o mladićima koji su od ranije poznati policiji i prema nezvaničnim informacijama o višestrukim povratnicima u vršenju raznih krivičnih dela, od tuča do trgovine narkoticima.

Zanimljivo je da se oko petnaestak članova porodice uhapšenih mladića okupilo tokom večeri ispred kapije Okružnog zatvora u Prokuplju, pružajući im verbalnu podršku. Prilikom prolaska kroz zatvorsku kapiju, iz gomile su se mogle čuti opaske "brzo će te izaći", "izdržite", "nemojte da brinete" i dr.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Inače, ovo je drugi napad na policijske službnike u Prokuplju za samo nkoliko dana. Tokom prošle nedelje pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prokuplju uhapsili su B. M. (53) i A. M. (32) iz Prokuplja zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo ometanje ovlašćenog službenog lica u obavljanju poslova bezbednosti ili održavanja javnog reda i mira.

Sumnja se da su B. M. i A. M. narušavali javni red i mir u jednom ugostiteljskom objektu u Prokuplju a zatim vršili ometanje službenih lica prilikom intervencije.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, sprovedeni osnovnom javnom tužiocu u Prokuplju. Sudija za prethodni postupak odredio im je pritvor do 30 dana.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žika iz LESKOVAC

    6. novembar 2015 | 15:10

    Ja sam pre par sati sedeo sa bivšim dilerom i policajacem. Kad ih pitam kad su se upoznali oni kažu dok je bilo posla

  • Jovan

    6. novembar 2015 | 10:45

    Jesam li dobro pročitao biju policiju. Ako policija ne može da zavede red da se naoružavamo. I ono izlizano'' već poznati policiji'' a zakoni a robija radna robija.

  • Nesa

    6. novembar 2015 | 13:08

    Eto njih brzo napolju i opet ce da diluju drogu, pored ovakvih sudova i suduja nece se dugo zadrzati iza resetaka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA