ONA JE FENOMEN NA KOJI SE PONOSI CELO SELO: Krava Dunavka otelila PETORKE! (FOTO)

Slike imaju više od hiljadu "lajkova" na Fejsbuku, svi čestitaju domaćinu, neki čak smatraju da je ovo redak fenomen u Srbiji

  • 18

Milisav Nešković (76) iz Brusnice kod Gornjeg Milanovca danas se oseća kao pravi domaćin. Njegova krava Dunavka  dobila je pet teladi.

POLA KRAVA, POLA SVINJA: Ovo čudovište je rođeno u Bosni! A evo kako je završilo (FOTO)

Slike imaju preko hiljadu "lajkova" na Fejsbuku, svi čestitaju domaćinu, neki čak smatraju da je ovo redak fenomen u Srbiji.

Nešković je za agenciju Beta danas izjavio da je video da krava ima nagon za teljenje i odmah je pozvao veterinara i za petnaestak minuta na svet je stiglo petoro teladi, dvoje muškog i troje ženskog pola.

- Imam ukupno tri krave i od Đurđevdana (6. maja) do danas dobio sam devetoro teladi, jer su se prethodno dve obliznile. Čitav život se bavim stočarstvom i posebno gajim viskomlečne krave - rekao je Nešković.

Pošto je reč prevremenom teljenju, preduzete su posebne mere nege i ishrane na četiri sata, a dvoje teladi je već danas ustalo i tražilo da sisa, dok njihova majka još ne može da ustane.

Foto: Facebook/Vladimir Neskovic Foto: Facebook/Vladimir Neskovic

Najstariji veterinar u Gornjem Milanovcu Rade Jevremović koji taj posao radi 47 godina, za agenciju Beta rekao je da se u svojoj praksi i na studijama veterine nije sreo sa takvim slučajem.

- Najvažnije je da se telad sada pravilno neguju i da im u staji bude odgovarajuća temparetura, a za ovo će se zainteresovati i nauka - rekao je Jevremović.

Nešković, koji živi sa suprugom koja ima 76 godina i kćerkom, ističe da će se preseliti u staju, dok telad ne ojačaju.

Foto: Facebook/Vladimir Neskovic Foto: Facebook/Vladimir Neskovic

Čestitamo i mi Milisavu, i želimo da mu krava još dugo ovako rađa!

Pošaljite nam i Vi komentare i fotografije, ako ste imali kravu koja je otelila više od pet telića, ili neku drugu domaću životinju koja može postati srpski fenomen pored Milisavljeve Dunavke.

(Telegraf.rs/ Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • liz

    9. novembar 2015 | 13:39

    bravo za dunavku i kakva milka dunavka je carica a milka joj nije ni do kolena....domacinu sve cestitke.

  • Biljana

    9. novembar 2015 | 12:41

    Bravo mama!

  • Mega Storm

    9. novembar 2015 | 13:22

    Domacine blagoslov, dosao ti je u kucu veseo bio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA