Tadić: 6. maj je dan kada moramo da se izborimo za bolji život

Kandidat za predsednika Srbije i lider DS-a ocenio je, na konvenciji koalicije "Izbor za bolji život" u Nišu, da se na izborima odlučuje o daljoj budućnosti zemlje i svakog njenog građanina

  • 0

Kandidat za predsednika Srbije i lider Demokratske stranke Boris Tadić ocenio je, na konvenciji koalicije "Izbor za bolji život" u Nišu, da se na izborima 6. maja odlučuje o daljoj budućnosti zemlje i svakog njenog građanina.

- Izbori koji dolaze su veoma bitni jer nema nikakve dileme da će se nakon 6. maja Srbija promeniti, ali postavlja se pitanje da li će se menjati na bolje ili na gore - istakao je Tadić.

Tadić je rekao da je vlast, koja je pobedila na prošlim izborima, radila da Srbija bude bolja, prosperitetnija, sa većim kredibilitetom i šansama.

- Danas u Srbiji imamo izbore oko važnih i teških tema budućnosti, poreza, političkih reformi, uspostavljanja prava i pravne države, za veći natalitet. To su teme koje pogađaju sve zemlje u Evropi. Mi smo rešili unutrašnje konflikte. Ima još pojedinaca koji prete nasiljem, ali nema na širem društvenom planu. Srbija je danas poštovana u regionu, sarađuje sa svima i njeni građani ponosno putuju po svetu - rekao je on.

Tadić je poručio da je 6. maj dan kada moramo da se izborimo za bolji život, jer oni definišu ko smo nakon izbora.

Prema njegovim rečima, 6. maj će biti veliki praznik demokratije i slobode, ali i odlučujući za budućnost svakog narednog dana, jer će biti od presudne važnosti kako će Srbija izgledati 2012, ali i 2014. i 2020. godine.

- Ovi izbori definišu karakter naše zemlje, odnosno da li ćemo živeti slobodno, ponosito, ili u zemlji punoj opterećenja i pod velikim pritiskom. Imamo cilj, bolji život, mir, stabilnost i sigurnost u kojoj će živeti naši građani. Neće biti lako prve godine, ali nakon toga dolaze promene na bolje. Znam to jer sam posvećen tome - poručio je lider DS-a.

On je dodao da je njegov motiv za novu kandidaturu bio da postigne još nešto više za zemlju, da izgradi još koji kilometar puta, bolnice, obdaništa, da sklopi još jedan mirovni sporazum, da reši problem Kosova, da se pomirimo sa još nekim sa kojim se još nismo izmirili, i da stvorimo veću izvesnost za decu.

Tadić je najavio da će borba protiv korupcije biti jedan od prioriteta u narednom periodu i zatražio da se napravi unakrsno ispitivanje imovine svakog političara u zemlji, počev od njega.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA