UBIJEN TOMISLAVLJEV DŽELAT: Vođa ogranka Islamske države ogranizovao otmice i likvidacije!

Vođa egipatskog ogranka Islamske države, Provincija Sinaj, ubijen je u razmeni vatre sa egipatskim snagama u severnoj četvrti Kaira al-Marj

  • 6

Egipatske snage bezbednosti ubile su vodećeg islamističkog militanta osumnjičenog za, između ostalog, i otmicu Hrvata Tomislava Salopeka, objavilo je u ponedeljak egipatsko ministarstvo unutrašnjih poslova, prenose agencije.

UBIJEN OTMIČAR TOMISLAVA SALOPEKA? Egipatske službe tvrde da su likvidirale vođu ISIS-a

Ašraf Ali al-Garabali, vođa egipatskog ogranka Islamske države, Provincija Sinaj, ubijen je u razmeni vatre s egipatskim snagama u severnoj četvrti Kaira al-Marj.

ONI SU ODSEKLI GLAVU TOMISLAVU I OBORILI RUSKI AVION: Sve o brutalnom ISIS-u na Sinaju! (VIDEO)

Al-Garabali je osumnjičen za planiranje i izvođenje atentata i bombaških napada, kao i napade na strane državljane, navelo je ministarstvo.

Među njima je i otmica hrvatskog državljanina Tomislava Salopeka 22. juna u Kairu gde je radio za francusku firmu CGG. Islamska država je za puštanje 30-godišnjaka iz Vrpolja tražila oslobađanje muslimanki iz egipatskih zatvora.

Foto: Facebook Foto: Facebook

Otmičari su 5. avgusta objavili video u kojem su pretili ubistvom Salopeka, a nedelju dana kasnije objavili su da su ga obezglavili.

Al-Garabali je bio umešan i u otmicu i ubistvo američkog inženjera prošle godine, kao i u neuspeli bombaški napad na drevni hram Karnak u Luksoru.

Pripadnici Provincije Sinaj ubili su na stotine policajaca i vojnika od 2013. godine kada je vojska svrgnula islamističkog predsednika Muhameda Mursija iz Muslimanskog bratstva nakon masovnih protesta protiv njegove vladavine.

(Telegraf.rs/ Izvor:jutarnji.hr/ Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA