KANADA HITNO PRIMA 25.000 IZBEGLICA DO KRAJA GODINE: Žrtvama rata pružićemo sigurno utočište

Vlada će takođe investirati dodatnih 100 miliona dolara u ovoj fiskalnoj godini, do aprila 2016, da ubrza proces razmatranja izbegličkih zahteva, kao i sponzorstva i naseljavanja u Kanadi

  • 4
Migranti, izbeglice, Kanada Foto: Milena Đorđević, Wikimedia/Jared Grove

Nova kanadska vlada potvrdila je da će ta zemlja do kraja godine primiti 25.000 sirijskih izbeglica, čiji će prihvat biti finansiran iz državnog budžeta.

CRNE PROGNOZE: Do kraja 2016. još tri miliona izbeglica stiže u Evropu!

Taj broj može biti i veći, zahvaljujući privatnim sponzorskih fondovima.

U tom cilju, vlada je juče ustanovila ad hok komitet čiji su članovi ministar za imigraciju, izbeglice i državljanstvo Džon Mekalum, kao i ministri najvažnijih resora: spoljnih poslova, vojske, javne bezbednosti, zdravlja i drugi.

- Na nama je odgovornost da značajno proširimo ciljeve koji se tiču izbeglica i da žrtvama rata pružimo sigurno utočište u Kanadi - izjavio je ministar Mekalum.

Vlada će takođe investirati dodatnih 100 miliona dolara u ovoj fiskalnoj godini, do aprila 2016, da ubrza proces razmatranja izbegličkih zahteva, kao i sponzorstva i naseljavanja u Kanadi.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    10. novembar 2015 | 10:51

    Pa saljite ih i u Ameriku,ionako su Amerikanci prouzrokovali sve ovo

  • Dr Lune

    10. novembar 2015 | 11:12

    Sta je,opet neka seca suma i prokopavanje tunela,bez visoke skupe tehnologije ?? A nadje se tu po neki inzenjer,lekar...strucnjaci na dzabaka,doterani motkom ???

  • Srbin Kanadjanin

    10. novembar 2015 | 22:35

    Kanada je velika i humana zemlja u kojoj su srecu i bolji zivot nasli mnogi prognanici i ljudi kojima je sopstvena domovina okrenula ledja medju njima i mnogi sa ovih prostora. Casno i humano jer od Kanade nismo ni ocekivali drugacije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA