Zbog talasa klimatskih izbeglica koji nam stiže, stručnjaci upozoravaju da će ova MUSLIMANSKA zemlja biti jača i od NEMAČKE!

Radno sposobno stanovništvo u razvijenim zemljama ubrzano će stariti, a potreba za zapošljavanjem uvozne radne snage - rasti

  • 4

U narednim godinama uslediće veliki talas "klimatskih izbeglica", koje bi mogle da dovedu do nemira i nesigurnosti u EU i drugim delovima sveta, upozoravaju klimatolozi.

OVE DRŽAVE ĆE PROFITIRATI OD IZBEGLIČKOG TALASA: Predviđanja Evropske komisije

Migrantski talas neće se u budućnosti smanjiti već povećati, a dodatni uzrok, pored politike, ratova i siromaštva, jesu klimatske promene, upozoravaju stručnjaci iz UN.

Klima je u stanju da "poljulja" društvene i ekonomske sisteme, a posebno su na udaru ostrvske zemlje, kao i zemlje sa dugačkim obalama i većim sušnim područjima.

Kad se podigne nivo mora i nestane kiše, ljudima neće preostati ništa drugo nego da odsele i da se upute prema mestima koja im nude bolje uslove života.

Prema predviđanjima eksperata, relativna demografska masa stanovnika u razvijenim zemljama sveta u naredenim vekovima smanjiće se za 25 odsto, a ekonomska snaga zemalja u razvoju će rasti.

Radno sposobno stanovništvo u razvijenim zemljama ubrzano će stariti, a potreba za zapošljavanjem uvozne radne snage - rasti.

EVO ZAŠTO MORAMO DA BUDEMO DOBRI PREMA NJIMA: Svaka deseta migrantkinja nosi BEBU U STOMAKU!

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Najznačajniji rast populacije biće zabeležen u najsiromašnijim zemljama, i to uglavnom kod muslimanske populacije.

Stanovništvo koje živi u megapolisima u nerazvijenim delovima sveta postaće dominantno.

Stručnjaci u tom kontekstu ukazuju na moguće političke i verske probleme koje mogu da izazovu demografske promene u budućnosti, a kao primer navode odnos Turske i EU.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Turska će do 2050. postati ekonomski i vojno moćna zemlja, na nivou Nemačke ili Velike Britanije.

KANADA HITNO PRIMA 25.000 IZBEGLICA DO KRAJA GODINE: Žrtvama rata pružićemo sigurno utočište

Ukoliko bude primljena u EU, imaće najveći broj zastupnika u Evropskom parlamentu, što bi je tranformisalo u centralnu ekonomsku, političku i vojnu silu u okviru EU.

Foto: Flickr/inyucho Foto: Flickr/inyucho

Zato je veliko pitanje postoji li spremnost zemalja EU da prihvate tako radikalne promene naličja Unije, koja je često viđena kao isključivo "hrišćanska zajednica".

Da li će se ove prognoze ostvariti i da li će doći do verskih i političkih problema u Evropi? Vaše mišljenje možete ostaviti u komentarima.

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • !?!?

    10. novembar 2015 | 15:37

    Demografsko nasilje,kao strateški element@

  • Перагеније

    10. novembar 2015 | 16:13

    Маргарет Тачер је упозоравал да се Немачка не сме ујединити. Сада се усуђујем да претпоставим да би рекла: Турска НЕ СМЕ постатии део ЕУ.

  • Djole

    10. novembar 2015 | 17:24

    Ljudska istorija je puna malih I velikih seoba. Sada smo svedoci jedne velike seobe zbog ratova. Za koju godinu pocece seobe zbog klimatskih promena. I to je deo zivota.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA