DOBIO DVE GODINE ZA UDES U KOJEM JE STRADAO DVOGODIŠNJI DEČAK: Danas presuđeno Vasi N.!

Vasa N. je proglašen krivim jer je 11. februara 2010. na putu Pančevo-Dolovo, vozeći sa 2,62 promila alkohola u krvi, svojim "pasatom" direktno udario u automobil "golf 1" u kojem je bila porodica Kovač iz Dolova

  • 1

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio Vasu N. na dve godine zatvora jer je vozeći pijan izazvao nesreću u kojoj je poginuo dvogodišnji dečak.

Tom odlukom potvrđena je presuda Višeg suda u Pančevu kojom je Vasa osuđen zbog izvršenja krivičnog dela "teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja", i kojom mu je takođe izrečena zabrana upravljanja motornim vozilom "B" kategorije od dve godine, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda.

On je proglašen krivim jer je 11. februara 2010. na putu Pančevo-Dolovo, vozeći sa 2,62 promila alkohola u krvi, svojim "pasatom" direktno udario u automobil "golf 1" u kojem je bila porodica Kovač iz Dolova.

U sudaru je nastradao dvogodišnji sin Kovača, koga je majka Danijela držala u krilu na zadnjem sedištu auta. Žena je zadobila lakše povrede, a vozač "golfa", otac dečaka je bio teže povređen.

U obrazloženju odluke Apelacionog suda navodi se da je sud prilikom utvrđivanja kazne imao u vidu olakšavajuće okolnosti za Vasu, odnosno njegovo korektno držanje pred sudom "u smislu da se odazivao pozivima suda i time omogućio nesmetano vođenje ovog krivičnog postupka", kao i to što je "izrazio kajanje zbog posledice dela".

Foto: Profimedia/Corbis Foto: Profimedia/Corbis

Sud je takođe uzeo u obzir da je Vasa "čovek srednjih godina", kao i njegove porodične i lične prilike, te da otežavajućih okolnosti nije bilo.

Zbog istog krivičnog dela Marko Milićev je osuđen nedavno prvostepenom presudom na četiri i po godine zatvora, jer je svojim "kantrimenom" usmrtio Luku Jovanovića prošlog leta na Brankovom mostu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kan

    10. novembar 2015 | 18:05

    Ovde u mojem Illinois-u kraj ceste gde su radovi uvek stoji natpis: smanji brzinu,vozi oprezno,ubistvo radnika na održavanju minimum 16 godina. Tako mi je dragi što sam se udaljio iz Srbije i našao malo mira bez trzavica kao nekad kad pročitam ovakvu vest.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA