Jovanka je udomila dva sirota psa i pet izgladnelih maca, A SAD ZBOG TOGA MORA U ZATVOR!

U Udruženju "Magare" iz Zrenjanina kažu da Jovanka i njena mama zaslužuju nagradu za humanost, a ne zatvorsku kaznu, zbog čega im treba pomoći.

  • 17

Jovanka Stanojev iz Zrenjanina voli i štiti životinje. Uglavnom ih je uvek udomljavala sa ulice. Ona živi na prizemlju jedne zrenjaninske zgrade, sa majkom, dva udomljena psa - pinčem i mešankom i pet udomljenih mačaka. Sve životinje su uvek site, redovno vakcinisane, sterilisane, čiste. 

Na adresu Jovankinog stana već treći put stiže kazna Komunalne inspekcije za držanje nedozvoljenog broja životinja u stanu. Jovanka i njena majka jednom su platile kaznu, jednom nisu pa je zastarela, a sada, treći put, ne žele, a i nemaju od čega da plate. Ukoliko ne plate 2.500 dinara, Jovankina majka moraće u zatvor na 2 i po dana!

Komšije nas prijavljuju. Smetaju im naše mačke koje izlaze iz stana. Do naših vrata ima osam stepenika i eto to im smeta, što mačke tuda prolaze, na tih 8 stepenika... Nikada nisu prljale zgradu, ne vrše nuždu u zgradi, već napolju ili u kući kod nas. Kroz zgradu samo prolaze. Kada žele da se vrate u kuću one mjauču pored prozora ili ispred vrata, mi im otvorimo i to je to... – priča Jovanka.

- Komunalna je bila i pisala kaznu, ali moja majka nije iz principa više htela da plaća. Juče nam je stigao poziv da se majka javi, jer mora da ide na 2 i po dana i zatvor! Sve životinje koje imamo smo spasile sa ulice, ili udomile iz prihvatilišta, sve su čiste, vakcinisane, sterilisane…

Foto-ilustracija: Foter/♥ KawaiiCloud ♥ Foto-ilustracija: Foter/♥ KawaiiCloud ♥

U Udruženju "Magare" iz Zrenjanina kažu da Jovanka i njena mama zaslužuju nagradu za humanost, a ne zatvorsku kaznu, zbog čega im treba pomoći.

- Jako su skromne i zadnji dinar odvajaju za te životinje, u kući im je sve pod konac, nije fer ovo što im se dešava…

Dok se ne oslobode prekomernog broja životinja, Jovanka i njena majka biće žrtve gradske odluke koja ograničava broj kućnih ljubimaca.

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

- Ovako rigidne odluke nemaju nikakvog efekta i štaviše usporavaju rešavanje problema napuštenih životinja. U više opština u Srbiji izrečeno je više kazni tj. rešenja o “uklanjanju” viška životinja. Svesni smo da postoji određeni broj ljudi koji nisu sposobni i nemaju uslova za držanje više životinja, te da kod određenih vlasnika i samo jedna životinja ne čuva u adekvatnim uslovima. Takve slučajeve i mi sami prijavljujemo, ali nažalost ne nalazimo na razumevanje nadležnih inspekcija. Čak nailazimo na problem da nema nikakve ili veoma retke reakcije na prijave protiv neodgovornih vlasnika koji svojim ponašanjem uzrokuju pojavu napuštenih zivotinja ili ih zlostavljaju. - piše u saopštenju koje je nedavno potpisalo 31 udruženje iz Srbije.

Ostavite u komentarima vaše mišljenje o tome da li je Jovanka ispravno postupila i šta biste vi uradili na njenom mestu!

(Telegraf.rs / Izvor: zivotinje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • narod totalno otisao u aut !

    11. novembar 2015 | 19:22

    komsije cvecke, cast izuzecima, sve im smeta. a kad drze djubre ispred vrata, stari namestaj po hodnicima, belu tehniku , to im ne smeta. kad huligani divljaju do kasno u noc, pa niko nema mira, i to im ne smeta. a normalni , humani ljudi, koji brinu o neduznim zivotinjama, to im smeta. joooj kakvi ste nakaradni postali. a mnogi od vas su dosli upravo odande, gde su rasli zajedno uz mnoge zivotinje. ma pokondireene tikve, zbog vas takvih, sve manje volim ljude.

  • Mirce

    11. novembar 2015 | 18:29

    Pa zar ne treba poceti kaznjavati od picetka.Prvo one "divne " ljude koji izbacuju iste pse i macke na ulicu kad vise ne zele da se brinu o njima.Zar nije to za zatvor ili barem kom.kaznu bar za pocetak.

  • Nena

    11. novembar 2015 | 17:11

    I mi joj cestitamo od srca. Svaka cast, ima nas jos koji to radimo. Nase mace koje hranimo su mnogo cistije i urednije od stanara nase zgrade kojima ne smeta da bacaju pune kese djubreta sa 11 sprata. Ne secam se da su sisli da ociste oko zgrade ili da zasade neku biljku. Dosli divlji pa oterali pitome.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA