NEVEROVATNO OTKRIĆE O BOSANSKIM PIRAMIDAMA: Pogledajte šta je duboko ispod njih! (VIDEO)

U septembru 2015. godine otkriven je skup kompleksnih tunela 20 metara ispod postojećeg prvog nivoa koji je iskopan pre skoro 10 godina

  • 20

Glavni istraživač i pronalazač bosanskih piramida doktor Semir Osmanagić otkrio je ulaz u drugi nivo tunela koji se nalazi ispod podzemnog lavirinta Ravne u Visokom.

NEVEROVATNO: Otkriveno šta bosanska piramida krije u podzemnim lavirintima!

Da podsetimo, u septembru 2015. godine otkriven je skup kompleksnih tunela 20 metara ispod postojećeg prvog nivoa koji je iskopan pre skoro 10 godina.

POTVRĐENO: Bosanske piramide su najveće arheološko otkriće! (FOTO) (VIDEO)

Drugi nivo tunela ili "Ravne 2", kako ga je prozvao doktor Osmanagić, zapečaćeni su baš kao i Ravne tuneli. Materijal koji se koristio za popunjavanje tunela identičan je kao i onaj koji postoji u gornjim nivoima lavirinta.

BOSANSKE PIRAMIDE BOLJE OD EGIPATSKIH: Pogledajte kako strani mediji pišu o čudu iz BiH! (FOTO)

Foto: Wikipedia/Edinwiki Foto: Wikipedia/Edinwiki

Energetska svojstva podzemnog lavirinta identična su onima koji su zabeleženi na piramidama u Visokom što je dovelo istraživače da veruju da postoji jaka veza između njih, kako pokazuje ovo istraživanje.

Preko 1,7 kilometara lavirinta je do sada sređeno i raščišćeno, ali kako bi se očistio celi kompleks biće potrebno vreme, tvrdi Osmangić i njegov tim.

Foto: piramidasunca.ba Foto: piramidasunca.ba

Prema izveštajima iz Visokog, otkriće drugog nivoa tunela dalo je Bosanskoj Piramidi drugu dimenziju. Istraživači veruju da su vertikalni tuneli izgrađeni u cilju povezivanja oba nivoa. S obzirom da stiže zima, tim planira da počne iskopavanje od proleća 2016. godine.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor:nezavisne.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin iz Visokog

    12. novembar 2015 | 17:30

    Hahaha....Ma,kakve crne piramide!!!Tek sad pronasli tunele!? Ja odrastao tamo i kao djeca se sakrivali u tim tunelima!Pocinju na brdu koje se zove Visocica a zavrsavaju na ulazu u Pravoslavno groblje Ravne.Obicno brdo od sljunka,gline i pijeska.Legenda kaze da je Marko Kraljevic sa tog brda bacio buzdovan koji je pao u moje selo Topuzovo Polje:-) Vrlo moguce da su Srbi koristili te tunele u borbi protiv turaka!

  • Herceg

    12. novembar 2015 | 18:09

    Samo mi jedno nikako nije jasno,ako su vec to piramide,zasto ih prvo ne otkopavaju sa vana??? 10 godina kopaju neke tunele a za toliko vremena mogli su otkopati cijelu piramidu.Pa da dokazu ovakvim,neodlucnim kao sto sam ja da je to zaista piramida.Da se vidi brate sa vana sve.

  • AD

    12. novembar 2015 | 20:07

    Joj sto ne mogu ovih pametnjakovica komentatora.Preko 500 naucnika sirom svijeta dolazilo.Odrzavale se konferencijeje,strucni timovi ,snimao se teren.Nedavno 23 strucnjaka iz cijelog svijeta potvrdili da je rijec o piramidama.Dodje neko sa tri razreda ovdje i kaze sta oni znaju?Nemaju oni pojma.Izmisljaju lazu narod. Bosna i Hercegovina ima svoje piramide.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA