SVE O KRVNIKU KOJI JE ODRUBLJIVAO GLAVE TAOCIMA ISIS-A: Džihadi Džon više neće sejati smrt (FOTO) (VIDEO)

Pravo ime Džihadi Džona je Muhamed Emvazi, poreklom je iz Kuvajta, u srednjim dvadesetim godinama. Pohađao je državne škole u Londonu i studirao informatiku na Univezitetu Vestminster, pre nego što je otišao u Siriju 2013. godine

  • 10

Džihadi Džon, egzekutor Islamske države, najpoznatiji po odsecanju glava zapadnim taocima, ubijen je američkim dronom, tvrde američki zvaničnici.

UBIJEN NAJBRUTALNIJI UBICA ISIS-a: Džihadi Džon likvidiran dronom (FOTO) (VIDEO)

Da je jedan od najpoznatijih džihadista bio meta vazdušnog napada u Raki, potvrdio je u saopštenju i sekretar za medije Pentagona Piter Kuk, dodađući da će učinak tek biti procenjen.

PRETIO JE DA ĆE MI ISČUPATI NOS KLEŠTIMA I TERAO ME DA IGRAM TANGO S NJIM: Stravična ispovest jednog od talaca Džihadi Džona (FOTO)

Jedan viši američki zvaničnik je, međutim, u izjavi za "Foks Njuz" rekao: "Sigurni smo 99 odsto da smo ga sredili. Pratili smo ga već neko vreme". Drugi izvor je rekao američkoj medijskoj kući ABC da je džihadista raznesen "besprekornim i preciznim udarom".

OTKRIVEN IDENTITET NAJPOZNATIJEG SVETSKOG UBICE: Bogati programer koji voli da seče glave! (FOTO)

Pravo ime Džihadi Džona je Mohamed Emvazi, poreklom je iz Kuvajta, u srednjim dvadesetim godinama, pretpostavlja se 28, a godinama unazad je poznat britanskim sigurnosnim službama. U Kuvajtu je proveo deo detinjstva u siromašnom području Taima i Džahri, pre nego što se preselio u Britaniju, dok je još bio dečak.

BOJI SE PAKLA: “Džihadi Džon“ se izvinio porodici

Pohađao je državne škole u Londonu i studirao informatiku na Univezitetu Vestminster, pre nego što je otišao u Siriju 2013. godine. Upravnica londonske Kvintin Kinastoun akademije kazala je ranije za BBC, da je bio miran, razuman i vredan.

BROJI POSLEDNJE SATE ŽIVOTA: Da li će Tomislavu presuditi NAJBRUTALNIJI džihadista na svetu?

Otkako je otkriveno ko je brutalni krvnik koji se skriva iza crne maske, Emvazi je opisan kao zabavan i mio dečak koji je voleo da gledati Simpsonove, igra igrice na Plejstejšnu i da jede čips.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

DOLAZIM U EVROPU DA SEČEM GLAVE: Jezivo upozorenje najvećeg krvnika ISIS! (VIDEO)

Želeo je da postane fudbaler Mančester junajteda. Ništa tada nije pokazivalo da bi mogao postati najtraženiji krvnik na svetu koji obezglavljuje taoce u ime islama.

U ISIS-ovim video-snimcima odeven je u crno, vitla nožem i govori britanskim naglaskom, preteći zapadnim državama i njegovim političkim vođama. Ime Džon dali su mu taoci, jer su njega i druge Britance iz ISIS-a prozvali Bitlsima. Postao je najželjeniji cilj američke i britanske obaveštajne službe, iako se pretostavlja da nema neku neku veliku vojnu ulogu u redovima Islamske države.

SALOPEK DEVETA ŽRTVA ISIS-A SA "ZAPADA": Među obezglavljenima i hrvatski zet! (FOTO) (VIDEO)

Printskrin: Youtube/Lone Soilder Printskrin: Youtube/Lone Soilder

Emvazi je u "žižu javnosti" prvi put dospeo u avgustu prošle godine kada je navodno brutalno ubio američkog novinara Džejmsa Foliija. Posle toga je presudio još jednom američkom novinaru Stivenu Sotlofu, britanskom humanitarcu i hrvatskom zetu Dejvidu Hejnsu, britanskom taksisti Alenu Heningu, humanitarcu Abdul-Rahmana Kassiga, a poslednji put se pojavio pre pogubljenja japanskih taoca Harune Jukave i Kenžija Gota.

STIDLJIV I POVUČEN DEČAK: Objavljen snimak Džihadija Džona iz srednje škole! (VIDEO)

Pogledajte video:

Da li će se Islamska država prestati sa odsecanjima glava zarobljenika, ili će izabrati novog egzekutora koji će se "proslaviti" u svetu svirepim ubistvima? Vaša mišljenja ostavite u komentarima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pedja

    13. novembar 2015 | 15:31

    Nema razlike medju onima koji na ulicama urliču alahu ekber !

  • Brko

    13. novembar 2015 | 15:15

    Nikome nije svećka gorela do jutra, pa njemj.

  • gasi

    13. novembar 2015 | 15:33

    Buldozer - neka srede i njega i svakog koji dodje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA