AMERIČKI ODGOVOR PUTINU: Jato F-15-ica sletelo u Tursku

SAD će sada pomoći odbrani vazdušnih granica Turske sprovođenjem borbene vazdušne patrole

  • 11

SAD su rasporedile 12 borbenih aviona F-15 u Turskoj za dve odvojene misije. Jedna misija prestavlja povećanu podršku za Operaciju inherentnog rešenja, a druga pokazuje američku podršku NATO saveznicima da reše probleme obezbeđivanja suverenosti nad svojim vazdušnim prostorom.

Amerikanci misle da su TURCI SRUŠILI RUSKI DRON!

Šest F-15 je stiglo u vazdušnu bazu Inkirlik kako bi se pridružili grupi od 12 aviona A-10, koji već vode misije protiv Islamske države. Ovo je druga tranša F-15-ica koje je objavio Vašington, prva je bila pre dve nedelje, manje od dva meseca nakon što je Turska otvorila bazu koalicionim partnerima.

Prva tranša aviona se odnosi na ozbiljnu zabrinutost u vezi sa ruskim upadima u turski vazdušni prostor. Raspoređivanje je bilo na zahtev turske vlasti, rekao je pres sekretar Pentagona Piter Kuk koji je naveo dva incidenta u kojima su ruski avioni upali u vazdušni prostor Turske u provinciji Hatai 3. i 4. oktobra i obaranje ruske bespilotne letelice 16. oktobra.

TURSKA PRETI RUSIMA: Ako opet povredite naš vazdušni prostor, reagovaćemo!

SAD će sada pomoći odbrani vazdušnih granica Turske sprovođenjem borbene vazdušne patrole od šest F-15 aviona koji su raspoređeni u bazi prošle nedelje. Ova vazdušna patrola će odvratiti buduće upade ove vrste i signaliziraće američku podršku i spremnost da brani NATO granice. Raspoređivanje aviona uključuje i 200 pilota.

Amerika i Turska dele posvećenost miru i stabilnosti u regionu nastavljaju razgovore o proceni mogućnosti za najefikasnija sredstva za suprostavljanje Islamskoj državi, poručuje NATO.

(Telegraf.rs/ Izvor: NATO)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • saxon

    13. novembar 2015 | 18:35

    nato je poznat po posvecenosti miru i stabilnosti

  • Dr Lune

    13. novembar 2015 | 17:12

    Hm,hmm..lepo je braniti saveznika,a lose je izazivati mocnijeg od saveznika...hm,hmm.. Lorens od Arabije,vise nece da jasi kamilu nego F avion..?

  • мали ива

    14. novembar 2015 | 09:54

    Послати слабашне ф-15 као одговор Русима на њихове сухоје и мигове које користе у Сирији је више него смешно.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA