UHAPŠENI CRNOGORAC NIJE TERORISTA: Naoružani Podgoričanin nije krenuo u Pariz!

MUP Crne Gore navodi da je izvršenim proverama utvrđeno da V. V. (51) iz Podgorice nije poznat policiji kao izvršilac teških krivičnih dela i prekršaja iz oblasti javnog reda i mira

  • 4

Crnogorska policija saopštila je da je osoba koja je uhapšena sa većom količinom naoružanja i eksploziva u Nemačkoj 5. novembra pravoslavne veroispovesti i da nema veze sa terorističkim napadima u Parizu.

UHAPŠEN CRNOGORAC POVEZAN SA NAPADOM U PARIZU? Identifikovano telo napadača iz Francuske, poznat je od ranije policiji!

Kako se navodi u saopštenju, Upravi policije MUP-a Crne Gore se, putem međunarodne policijske saradnje, redovnim putem obratio oficir za vezu policije Nemačke, posredstvom NCB Interpol Podgorica.

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) PANIKA, PUCNJAVA I SMRT: Pogledajte najnoviji snimak obračuna policije sa teroristima u Parizu!

- Taj dopis je Sektoru kriminalističke policije stigao 10. novembra 2015. godine. U dopisu je navedeno da je 5. novembra 2015. godine u jutarnjim časovima, redovnom kontrolom saobraćaja zaustavljeno vozilo VW Golf V, podgoričkih registarskih oznaka, u kojem se nalazilo jedno lice, V.V. (51) iz Podgorice. Pregledom vozila pronađena je određena količina oružja i municije - saopštila je Uprava policije.

Foto: Tanjug/Ivan Petrović Foto: Tanjug/Ivan Petrović

- Takođe smo ovim dopisom obavešteni da je njihovim proverama utvrđeno da se ovaj slučaj tretira kao pojedinačan, te da ga policija Nemačke ne dovodi u vezu sa terorizmom, drugim oblicima nasilja i organizovanim kriminalom - rekli su iz MUP-a.

MUP Crne Gore navodi da je izvršenim proverama je utvrđeno da pedesetjednogodišnji V. V. iz Podgorice, građanin pravoslavne veroispovesti, nije poznat policiji kao izvršilac teških krivičnih dela i prekršaja iz oblasti javnog reda i mira.

"Dakle, informacije kojima raspolažemo u ovom momentu, a koje su dobijene od oficira za vezu nemačke policije, ne ukazuju na to da je ovo lice povezano sa terorističkim aktom u Francuskoj. Ukoliko od kolega iz Nemačke dobijemo drugačije informacije ili bilo kakav zahtev za saradnju od partnerskih službi, naši službenici će postupiti po tome i preduzeti mere i radnje iz svoje nadležnosti. Dakle, crnogorska policija će svakako sa partnerskim službama nastaviti komunikaciju vezano za ovaj i za sve slučajeve za koje postoji interesovanje za saradnju i razmenu podataka na nivou međunarodne policijske saradnje", stoji u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ☆☆☆Panter☆☆☆

    15. novembar 2015 | 06:27

    Stvarno? Zasto ovde u Nemackoj javljaju da mu je u navigaciji auta bas Pariz cilj? Izjavile Nemacke novine Focus

  • Jagodinac

    15. novembar 2015 | 04:51

    A ko je video sokola bez svijetlog oruzhja?

  • Boro

    15. novembar 2015 | 14:35

    Kako sada Crnogorski drzavljanin a prvobitno Crnogorske vlasti energicno demantovale dase radi o njihovom drzavljaninu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA