U PARIZU EVAKUACIJA ZBOG LAŽNE UZBUNE - Francuska: "Mi smo u ratu i napadaćemo Islamsku državu" (FOTO) (VIDEO)

Džihadisti su ponovo napali Pariz, a u sedam odvojenih terorističkih napada poginulo je 129 osoba. Broj žrtava još uvek nije konačan

Sinoć je glavni grad Francuske potresla serija terorističkih napada u kojima je poginulo 129 ljudi, a više od 350 ih je povređeno od kojih je 80 u kritičnom stanju. Za napad su odgovorni teroristi Islamske države, a francuski predsednik Fransoa Oland proglasio je vanredno stanje i naredio zatvaranje granica.

(UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ) ZATVORENE GRANICE U FRANCUSKOJ, VOJSKA NA ULICAMA: POKOLJ u tržnom centru!

00.29 - SRBIN U TEŠKOM STANJU, NJEGOVA SUPRUGA NESTALA: Kraljevčanin u bolnici u Parizu, za ženom se još uvek traga! (FOTO)

Prilikom najvećeg terorističkog napada u Parizu, Kraljevčanin Aca Pavlović zadobio je teške povrede i trenutno se nalazi u bolnici. U trenutku masakra, on je sa suprugom Ljiljanom prodavao šalove ispred stadiona.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

23.45 - UHAPŠENI OTAC I BRAT jednog od napadača u Parizu, policija pretražuje kuće!

Francuska policija je večeras privela oca i brata jednog od napadača povezanih sa serijom terorističkih napada u Parizu i pretražuje njihove kuće. Izvori bliski istrazi rekli su za agenciju AFP da je u toku pretres kuće napadačevog oca u mestu Romiji sir Sen, udaljenom oko 130 kilometara istočno od Pariza, kao i njegovog brata u obližnjem mestu Bondufle.

23.16 - NAJPOTRESNIJE FOTOGRAFIJE MASAKRA KOJE DOSAD NISU OBJAVLJENE: Zbog njih bi i kamen zaplakao! (FOTO)

"I kamen bi zaplakao", "ljudi, koliko omladine ovde ima, strašno", "primećujem da je mnogo mladih nestalo, srce mi se cepa", samo su neki od komentara onih koji se priključuju akciji pronalaženja bilo kakvih vesti o tim ljudima.

Foto: Ttwitter/TheTodayShow Foto: Ttwitter/TheTodayShow

23.00 - "FRANCUSKA JE U RATU, NAPADAĆEMO ISLAMSKU DRŽAVU": Premijer Vals preti napadima!

- Mi smo u ratu i napadaćemo neprijatelja (Islamsku državu) kako bismo ga uništili u Francuskoj, Evropi, Siriji i Iraku - rekao je Vals u intervjuu za francusku privatnu televiziju TF1 i dodao da će "francuski odgovor biti na istom nivou kao napadi u Parizu".

22.53 - SRBI POVREĐENI U NAPADIMA U PARIZU: Troje zadobilo teže povrede!

Četvoro srpskih državljana povređeno je u terorističkim napadima u Parizu. Reč je o Acu Pavloviću, Radetu Vasiću, Vladani Popović i Živki Burić, koja zadobila lakše povrede.

22.43 - NOVI TERORISTIČKI NAPAD U PARIZU? Evakuisana oblast oko Ajfelove kule! (FOTO)

Oblast oko Ajfelove kule u Parizu je evakuisana nakon što je započela akcija francuske policije u hotelu Pulman u toj oblasti. Međutim, francuski ministar umutrašnjih poslova saopštio je da se radi o lažnoj uzbuni.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

22:21 - (UZNEMIRUJUĆI VIDEO) PANIKA, PUCNJAVA I SMRT: Pogledajte najnoviji snimak obračuna policije sa teroristima u Parizu!

U snimku od 60 sekundi vidi se kako policajci uzvraćaju vatru pucajući na teroriste ispred jednog lokala u Parizu. U tom trenutku na ulici su bili i civili koji su panično bežali sa mesta obračuna.

22.00 -  Jedan od napadača na pozorište Bataklan je identifikovan - reč je o građaninu Esona, koji je tamo i rođen 21. novembra 1985. godine. On je čak osam puta privođen od 2004. do 2010, ali nikada nije bio u zatvoru.

20.54 - NOVI BILANS ŽRTAVA: U napadima 129 mrtvih, više od 350 povređenih

Tri tima napadača učestvovala su sinoć u napadima u Parizu u kojima je ubijeno 129 ljudi, a povređeno više od 350, saopštio je večeras francuski tužilac Fransoa Molen. On je rekao da je bilo sedam napadača, a ne osam kako je ranije javljeno, i da su svi bili teško naoružani i nosili prsluke sa eksplozivima.

20.45 - Grad svetlosti u mraku, čitav svet u bojama Francuske! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

20.30 - INŽENJER JOZIĆ POGINUO U POKOLJU U PARIZU: Njegova ćerka očajnički pokušavala da ga dobije na mobilni!

Jedna od žrtava je Milko Jozić iz Belgije za koga se veruje da je poreklom iz neke od balkanskih zemalja.

20.13 - IZBEGNUTA TRAGEDIJA! Bombaš samoubica pokušao da uđe na stadion sa prslukom eksploziva! (FOTO) (VIDEO)

Jedan od učesnika terorističkih napada u Parizu otkriven je tokom pretresa na ulazu stadiona u Sen Deniju gde su igrale prijateljski meč selekcije Francuske i Nemačke.

19.38 - VELIKA ANTITERORISTIČKA AKCIJA U BRISELU: Uhapšene četiri osobe u "rasadniku terorista"

Belgijska policija uhapsila je danas u Briselu četvoricu osumnjičenih da su povezani sa sinoćnim terorističkim napadima u Parizu.

19.35 - Dijari ubijena rođaka u terorističkom napadu na Pariz

Francuskom fudbaleru nastradao je rođak u terorističkim napadima na Pariz

19.14 - BEOGRAD TUGUJE SA PARIZOM: Srbija šalje podršku porodicama nastradalih, čitav grad u bojama francuske zastave! (FOTO)

Most na Adi, Palata Albanija i spomenik Pobednik večeras su osvetljeni u bojama zastave Francuske, čiji je glavni grad sinoć zadesio niz terorističkih napada u kojima je nastradalo 128 ljudi, a više od 250 povređeno.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

19.02 - NA OVOM VIDEU JE UBICA IZ DVORANE: Devojka frontmena benda snimila TERORISTU pre masakra? (VIDEO)

Devojka je snimila osobu zavijenu u ogromnu crnu jaknu sa rancem, koja drži nešto obema rukama i to krije dok ide ka glavnom hodniku hale.

18.51 - VIDELI SMO UBIJENE I RANJENE NA ULICI: Svedoci pokolja u Parizu sleteli u Beograd (FOTO)

- Francuzi su divan narod i velika je šteta što im se to desilo - rekao je jedan od putnika na aerodromu.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

18.33 - UHAPŠEN CRNOGORAC POVEZAN SA NAPADOM U PARIZU? Identifikovano telo napadača iz Francuske, poznat je od ranije policiji!

Bavarske vlasti ispituju da li je uhapšeni muškarac iz Crne Gore s krijumčarenim oružjem možda povezan sa napadima na Pariz u kojima je 127 osoba ubijeno, a 300 ranjeno.

18.07 - Napadač sa sirijskim pasošem pre krvoprolića prošao KROZ GRČKU!

Grčki ministar unutrašnjih poslova Nikos Toskas izdao je saopštenje u kojem navodi da je jedan od napadača iz Pariza, kod kojeg je pronađen sirijski pasoš, ušao u Grčku preko ostrva Leros u oktobru.

17.57 - Ovo je prva identifikovana žrtva iz KRVAVE DVORANE u Parizu!

Učenik ekonomske škole iz Londona poginuo je kada su teroristi upali u koncertnu dvoranu Bataklan na koncert benda "Eagles of Death Metal"

17.32 - DVE SRPKINJE PREŽIVELE KRVAVI MASAKR U PARIZU, jedna od njih je trudnica!

Dve srpske državljanke preživele su terorističke napade u Parizu. Jedna od njih, koja je u drugom stanju, bila je do kraja dramatične večeri u dvorani Bataklan.

17.20

Printskrin: Twitter/@BritishMonarchy Printskrin: Twitter/@BritishMonarchy

17.00 - Bi-Bi-Si: Napadači su članovi terorističke ćelije iz Sirije

Napadači iz Pariza bili su članovi terorističke ćelije koja je došla iz Sirije, piše "Bi-Bi-Si".

16.47 - HITNO EVAKUISAN AVION U AMSTERDAMU: Nova pretnja terorista!

Pretnje su bile upućene na Tviteru, prema izveštaju holandske policije. Obavljena je evakuacija i pretres aviona iz predostrožnosti.

16.46 - NOVA NESREĆA U FRANCUSKOJ, VOZ ISPAO IZ ŠINA: Pet osoba poginulo! (FOTO)

rancuski “TŽV” voz izleteo je iz šina nedaleko od Strazbura i završio u kanalu. Nema indicija da je ova saobraćajna nesreća povezana sa tragedijom u Parizu.

16.31 - OVO JE STRAVIČNO: Bošnjački portal SLAVI masakr u Parizu! (FOTO)

Internet portal na bošnjačkom jeziku koji podržava Islamsku državu “Vijestiummeta” izveštavajući o napadima je naveo da se radi o “radosnoj vesti za sve iskrene muslimane!”

16.25 - Lepenova traži da se radikalni islamisti proteraju, više o njenim zahtevima OVDE.

15.45 - Društvene mreže i njihovi korisnici iz sekunde u sekundu prate dešavanja u Parizu.

Pojavilo se i nekoliko popularnih haštagova preko kojih možete da dobijete više informacija, kao što su  #PorteOuverte #Jesuisparis #BeStrongParis #PrayForParis

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

15.35 - List "Le Figaro" otkriva da je policija identifikovala jednog od napadača. Reč je o francuskom državljaninu, građaninu Pariza, a identifikovali su ga analizom otisaka prstiju. Njegovo ime zasad nije objavljeno. U francuskim medijima se pojavila i informacija da je jedan od napadača imao samo 15 godina, ali i to zasada nije potvrđeno.

JEDAN DŽIHADISTA GRAĐANIN PARIZA, DRUGI DEČAK: Policija iznela najnovije detalje o teroristima koji su zavili Pariz u crno!

15.25 - Jedan od brojnih svedoka masakra na ovom mestu je novinar Džulien Pirs koji kaže da je samo pukom srećom preživeo teroristički napad u pozorišnoj sali Bataklan.

Printskrin: Youtube / FRANCE 24 English Printskrin: Youtube / FRANCE 24 English

Njegovu jezivu ispovest kako je uspeo da ostane živ možete pročitati OVDE.

DVA LEŠA SU PALA NA MENE I TO MI JE SPASLO ŽIVOT: Potresna ispovest mladića koji je preživeo masakr u Parizu! (VIDEO)

15.15 - Predsednica desničarske partije Nacionalni front, Marin Le Pen dala je kratku izjavu porvodom terorističkih napada u Parizu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Živimo u hororu, ovo je nacionalna tragedija. Francuska i Francuzi nisu bezbedni, i moja je dužnost da vam to kažem. Francuska mora da konačno odredi ko je njen saveznik, a ko neprijatelj. Dobro je što je francuski predsednik uveo vanredno stanje. Bez obzira šta zahteva Evropska Unija, Francuska treba da zatvori svoje granice trajno - rekla je Le Penova.

15.00 - Policija je uočila "sitroen", u kojem se nalaze četvorica terorista, a u toku je potera za tim vozilom. Helikopteri nadleću Pariz, a više o poteri pročitajte OVDE

FRANCUSKA POLICIJA U POTERI ZA TERORISTIMA: Četvorica džihadista beže "sitroenom"!

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

14.57 - Žoan Sfar, koji je karikaturista francuskog satiričnog lista Šarli Ebdo, uputio je poruku svima koji putem društvenih mreža izražavaju solidarnost sa žrtvama terorističkih napada u prestonici Francuske.

ŠARLI EBDO POSLAO PORUKU: Ne molite se za Pariz, dosta nam je religije! (FOTO)

14.34 - Ajfelov toranj zatvara se za javnost do daljeg.

14.15POLICIJA I VOJSKA NA ULICAMA SVIH EVROPSKIH ZEMALJA zbog straha od novih napada!

14.05 - Širom sveta, ljudi na različite načine, odaju počast preminulim žrtvama u terorističkom napadu u Parizu. Tviter je prepun različitih komentara podrške i solidarnosti sa Francuskom. Sve možete pratiti pod haštagovima: #NousSommesUnis, #PrayersForFrance, "ParisAttack...

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

14.02 - Francuske vlasti još nisu objavile nacionalnosti žrtava napada u Parizu, ali britanski premijer Dejvid Kameron na konferenciji za novinare u subotu je svojim sugrađanima nagovestio da bi među stradalima moglo biti Britanaca.

13.50Islamska država čestitala je sebi na izvedenom napadima u Parizu, navodeći da su pogođene mete u 10. arondismanu, kao i u 11. i 18. ali francuski mediji primećuju da u 18. arondismanu nije bilo napada.

Printskrin: onedrive.live.com Printskrin: onedrive.live.com

13.20 OVU FOTOGRAFIJU DŽIHADISTI ŠALJU KAO PRETNJU: Zaledićete se kad vidite KO JE SVE NA NJOJ (FOTO)

13.13 - Na francusko-španskoj granici trenutno se sprovode rigorozne kontrole, pa je prolazak malo otežan. Neke kolone su dugačke kilometrima.

13.02 - Na "mestu zločina" u Parizu pronađen pasoš jednog državljanina iz Sirije. Identitet još nije objavljen.

JOŠ JEDAN TERORISTIČKI NAPAD? Londonski aerodrom zatvoren zbog čoveka koji kod sebe ima BOMBU!

13.00 - Barak Obama poručio da je uz Francusku i Fransou Olanda.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

12.50 - Jedan francuski novinar zabeležio je jezive snimke ljudi kako beže iz koncertne dvorane "Bataklan" u Parizu, gde je u najsmrtonosnijem od serije terorističkih napada u Parizu ubijeno više od 80 ljudi, uporedivši masakr sa terorističkim napadima u SAD 11. septembra 2001. godine. Prema pisanju francuskog lista, trenutno se nalazi u bolnici gde čeka operaciju.

12:22 BAŠAR AL ASAD: U Parizu se desilo ono što u Siriji traje već PET godina! (VIDEO)

Sirijski predsednik Bašar el Asad rekao je da je politika Francuske kriva za "širenje terorizma".

11.51 - Islamska država u pismu potvrdila da je ona ODGOVORNA ZA TERORISTIČKI NAPAD

OVDE SU DŽIHADISTI UBIJALI: Na ovih SEDAM LOKACIJA u Parizu su teroristi SEJALI SMRT! (FOTO)

11.20 - Predsednik Francuske rekao je na konferenciji za novinare da je napad u Parizu "objava rata Islamske države".

10.57 - U Francuskoj proglašena trodnevna žalost

Francuski predsednik, Fransoa Oland, proglasio je tri dana žalosti u toj zemlji, nakon terorističkih napada koji su se odigrali sinoć na sedam različitih lokacija u Parizu.

10.53ZASTAVE NA POLA KOPLJA, SVE KULTURNE USTANOVE ZATVORENE

Svi muzeji i bioskopi, kao i ostale kulturne ustanove u Francuskoj, danas ne rade zbog veoma složene situacije. Zatvoren je i Diznilend, a zastave su na pola koplja. Odložen je i koncert grupe U2.

10.32 - Taoci u Bataklanu su nakon akcije policije istrčavali iz koncertne dvorane i za sobom vukli tela ubijenih.

10.29 - Šef francuske diplomatije, Loran Fabije, istakao je nakon sastanka koji se održao jutros da je sada najbitnije koordinisati međunarodnu borbu protiv terorizma.

10.22 - OVAKO JE POLICIJA SPASAVALA TAOCE IZ POZORIŠTA: Samo ovi ljudi su preživeli pokolj!

10.19 - NA ULICAMA PARIZA 30.000 POLICAJACA, MOBILISANO 1.500 VOJNIKA: Napadači imaju francusko državljanstvo!

09.50 - Svi francuski i britanski mediji na naslovnim stranama imaju vesti i fotografije iz terorističkog napada koji je potresao svet!

09.30 - SVI NAPADAČI UBIJENI: Francuska će biti nemilosrdna prema odgovornima za ove napade! (FOTO)  8.43 - Najkrvaviji napad odigrao se u koncertnoj dvorani Bataklan Svetski mediji su objavili novi video koji pokazuje akciju oslobađanja taoca od terorista. Na toj lokaciji stradalo je oko 100 ljudi.

08.26 - Iranski predsednik odložio posetu Francuskoj zbog terorističkih napada Iranski predsednik Hasan Rohani otkazao je danas posetu Francuskoj zbog terorističkih napada u Parizu u kojima je poginulo više od 150 ljudi, saopšteno je iz iranskog Ministarstva spoljnih poslova.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- U ime iranskog naroda koji je i sam bio žrtva terorizma, osuđujem najoštrije ove zločine protiv čovečnosti i upućujem svoje saučešće ožalošćenom narodu Francuske i vladi - napisao je Rohani u poruci francuskom predsedniku Fransoa Olandu. 08.17 - Teroristički napad u Parizu dogodio se na sedam različitih lokacija

Svi napadi su izvedeni u centru grada, odnosno u 10 arondismanu, gde se nalazi i Luvr.

08.13 - Ovo je najveći napad na Francusku od Drugog svetskog rata

Agencija AP navodi da su napadi na Pariz najveći udar na Francusku još od Drugog svetskog rata.

08.05 - Ubijeno osmoro terorista koji su učestvovali u terorističkom napadu u Parizu

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Kako je javila francuska novinska agencija AFP, sedam terorista se raznelo bombom, dok je osmog ubila policija. Istraga je i dalje u toku kako bi se utvrdilo jesu li imali suučesnike koji su eventualno u begu.

07.00 - Prema najnovijim informacijama, u terorističkom napadu u Parizu ubijeno je preko 150 ljudi i oko 200 njih je povređeno, od kojih 80 ima teške povrede.

KRVARIO JE I PISAO SVOJU POSLEDNJU PORUKU: Bio je na nišanu terorista, a OVAKO je završio!

KRVAVA FRANCUSKA: Najnoviji bilans, ubijene 153 osobe, na desetine povređeno u terorističkim napadima u Parizu!

SRPSKA TENISERKA NA METI TERORISTA: Ana Ivanović zarobljena na pariskom stadionu?

NAJEŽIĆETE SE I PLAKAĆETE KAO KIŠA: Francuski navijači pevaju "Marseljezu" dok ih policija evakuiše sa stadiona!

SRBI U PARIZU JAVITE DA STE DOBRO: Pokrenuta Fejsbuk opcija preko koje ljudi javljaju da li su na sigurnom!

CRNI BILANS: Teroristi ubili 118 ljudi u koncertnoj dvorani u Parizu!

FRANCUSKOM TEČE KRV: Pogledajte najjeziviji video terorističkog napada u Parizu!

ID parolom "Pariz gori" na društvenim mrežama slavi napad u Parizu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vwb

    14. novembar 2015 | 09:59

    Jedini put sam plakao,kao kisa,1999godine i od tada gledam,kako moj narod svakodnevno umire od raka,koji je posejao‘‘Milosrdni andjeo‘‘!!!

  • ВВП

    14. novembar 2015 | 17:11

    Не сећам се да су '99 Французи говорили "прај фор Сербиа" него су слали њихове"Мираже" да нас убијају...

  • leni Zeleznik

    14. novembar 2015 | 14:00

    svaki dan imate teroristicke napade na SRBE I SRPSKE CRKVE NA KOSUOVU... EVROPA takve terorise ( UCK ) podrzava... a kad im se obije o glavu kukaju! DOSTA LICEMERJA STOP CELOM TERORIZMU A NE SAMO DELIMICNO!!! RUSIJA JE JEDINA BORI PROTIV TERORIZMA DANAS ISKRENO... francusko pomozi RUSIJI...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA