ODLAZAK KRALJICE CIRKUSA MOIRE ORFEI: Voleo je ceo svet, bila je majka cirkuskih predstava (VIDEO)

- Naš uspeh je to da posetiocima ne nudimo uobičajeni cirkuski šou, već doživljaj koji kombinuje cirkus, pozorište, ples i mjuzikl - izjavila je jednom prilikom Moira Orfei

  • 0

U subotu uveče prestalo je da kuca srce kraljice cirkusa, čuvene Moire Orfei, prenele su svetske agencije. Ceo svoj život je posvetila cirkusu, u njemu je i okončala, i to odmah po završetku predstave. Iako je imala 84 godine, bila je aktivna do poslednjeg trenutka, i verujemo zavšila je svoj život tamo gde je i želela u cirkuskom šatoru.

Rođena je 21. decembra 1931. godine, kao Miranda Orfei, a ime je promenila nakon sugestije čuvenog  režisera Dina De Laurentisa. Veoma mlada je započela karijeru, sa 16 godina, i odmah se videlo da je rođena za cirkuski šou.

AKROBACIJE OD KOJIH ZASTAJE DAH: Fantastične tačke iz cirkusa Sirk du Solei

Na početku je radila kao jahačica i virtuoz na trapezu, ceo svoj život je provela u šatorima. Iako je stekla veliku popularnost u Italiji kao voditeljka i glumica, ipak je ostala dosledna svojoj najvećoj ljubavi - cirkusu.

Slon je izvodio svoj trik u cirkusu, a onda se dogodilo nešto zbog čega je cela publika VRIŠTALA OD STRAHA! (VIDEO)

Imala je bogatu glumačku karijeru, snimila je preko 40 filmova, a kritičari su je pordili sa čuvenom Sofijom Loren. Igrala je sa glumcima poput Vitoria Gasmana i Marčela Mastroianija. Nazivali su je kraljicom talijanskog cirkusa, - Moirom nacionale.

Cirkus je po pravilu porodični posao, i ona je svoju ljubav prenela na još dve generacije loze Orfei. Oni koji su imali prikliku da je upoznaju, vide, uživaju u njenim tačkama, kažu da je bila temperamenta i ekscentrična, ali da je svojoj deci bez obzira na to što je promenila prezime, prenela svoje, devojačko.

Foto: Wikimedia/Gawain78 Foto: Wikimedia/Gawain78

- Naš uspeh je to da posetiocima ne nudimo uobičajeni cirkuski šou, već doživljaj koji kombinuje cirkus, pozorište, ples i mjuzikl - izjavila je jednom prilikom Moira Orfei koja je prije devet godina doživela moždani udar za vreme predstave i neko vrieme bila pod zdravstvenom van scene.

Moždani udar je nije sprečio da se vrati, jer je su reflektori i scena, bili jači od bolesti. Ipak, snaga je izdala, i svet je ostao bez žene koja je dala sve za cirkus.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA