ČEKAM MOJU MAMU DA SE VRATI IZ PARIZA: Mala Jovana (10) je ćerka teško povređene Vladanke Popović (FOTO)

- Vladanka je u trenutku eksplozije zagrlila i tako telom zaštitila Suzaninu ćerku Tamaru (15), a Rade je telom zaštitio Suzanu. Da to nisu uradili, možda bi Tamara i Suzana nastradale - kaže Branka, majka povređene Vladanke

  • 0

Desetogodišnja Jovana Popović iz Crljenca kod Malog Crnića nestrpljivo očekuje da joj se oporavi i vrati majka Vladanka (37) koja je teško povređena u terorističkom napadu.

Rodbina POVREĐENIH SRBA na putu za PARIZ

- Kad je odjeknula eksplozija, moja mam je skočila i zagrlila moju sestru od tetke, Tamaru, pa je zato pogođena u leđa i levu ruku. Iako je teško povređena, nije u nesvesti, pa jedva čekam da skroz ozdravi i vrati se kući - kaže Jovana.

SPASLA GA PRAZNA BATERIJA NA TELEFONU: Evo kako je SRBIN pukom srećom preživeo masakr u Parizu!

Vladanka je u Pariz otišla pre nekoliko meseci u posetu sestri Suzani i zetu Radetu Vasiću, koji su rodom iz okoline Svilajnca.

Pošto je samohrana majka, Vladanka je ćerku Jovanu ostavila kod svojih roditelja koji žive u Crljencu.

Foto: Dr Pourya Pashootan/Saint Louis Hospital Foto: Dr Pourya Pashootan/Saint Louis Hospital

Za teroristički napad Vladankini roditelji saznali su tek sutradan.

- Video sam uveče da na televiziji piše Pariz, ali nisam hteo da pojačam ton da ne probudim unuku.. Nisam ni slutio šta se desilo, ali znam da cele noći nisam mogao da spavam, stalno sam se prevrtao po krevetu i često ustajao da zapalim cigaretu. Tek ujutru, kad sam izašao napolje, komšija pita jesmo li čuli šta se desilo u Parizu. Tada sam utrčao u kuću i odmah pozvao Suzanu, pa mi je ona javila da su prethodne večeri Vladanka i Rade teško povređeni - kaže Vladankin otac.

Vladanka i njen zet povređeni su kod stadiona, gde su Rade i Suzana prodavali sportske suvenire.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Pošto je utakmica počela, oni su otišli u Mekdonalds, ali je za njima ušla policija i rekla da izađu, jer nisu bezbedni. Čim su se vratili do stadiona, odjeknula je strašna eksplozija. Vladanka je tad zagrlila i tako telom zaštitila Suzaninu ćerku Tamaru (15) , a Rade je telo zaštitio Suzanu. Da to nisu uradili, možda bi Tamara i Suzana nastradale - kaže Branka, majka povređene Vladanke.

Vladankin otac u Pariz ide u utorak da bude uz ćerke.

- Kartu u jednom smeru platio sam 16.700 dinara. Jedva sam nekako skupio tu sumu, pa sad nemam ni dinar da pokažem na granici. Suzana će preko faksa da mi pošalje Vladankin lekarski nalaz, a nosim i novine u kojima piše da je povređena, pa se nadam da će pokazati razumevanje i pustiti me bez te neophodne sume -nada se Aca.

Inače, policija na granici traži potvrdu o svrsi putovanja, podatak o planiranoj dužini boravka, povratnu kartu, dovoljno novca za boravaku inostranstvu (procena granične policije), putno osiguranje, pozivno pismo (u slučaju individualnog putovanja).

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA