OSUĐENI NA 30 GODINA ZATVORA: Optuženi za ubistvo "kralja mesa" i dalje tvrde da su NEVINI! (FOTO)

Ubistvo je izvršeno na dan kada je Marinković na ime dugova trebao da preuzme deo restorana "Lion", vlasništvo njihovog oca koji je desetak dana pre zločina peminuo

  • 1

Marko Dinić (31) osuđen je danas na dvadeset godina robije zbog teškog ubistva, a njegov četrdesetogodišnji brat Ivica, koji mu je pomogao na deset, jer su 1. oktobra 2012. godine iz bezobzirne osvete lišili života vlasnika niškog lanca mesara "Dakom" Slobodana Marinkovića.

NIŠ: Mesarski magnat ubijen u sačekuši! (FOTO) (VIDEO)

Ubistvo je izvršeno na dan kada je Marinković na ime dugova trebao da preuzme deo restorana "Lion", vlasništvo njihovog oca koji je desetak dana pre zločina peminuo.

Tokom sudskog postupka obezbeđeni su brojni dokazi koji su policiju odveli do čoveka koji im je prodao vozilo "sitroen ksara" kojim se ubica dovezao do mesta zločina, biološki tragovi na čaurama i u automobilu, ali i prepoznavanje od strane čoveka koji im je auto prodao.

Kako je utvrđeno, na dan ubistva Marko je "sitroenom" krenuo ka selu Mramor, gde je Marinković živeo dok ga je brat pratio "audijem".

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Postavili su zasedu čoveku koji je tog jutra krenuo na posao i kada je on naišao svojim "mercedesom" Marko je u njega ispalio četiri hica i ubio ga na licu mesta.

Braća su pobegla u Niš, i na periferiji grada ostavili "sitroen" gde ga je policija pronašla posle dva dana.

Tokom čitavog suđenja Dinići su tvrdili da su nevini, a Ivica je to ponovio i nakon izricanja kazne.

Ja ću noćas mirno da spavam, o ovome će se još govoriti, istina će biti utvrđena – rekao je stariji brat u sudnici.

Porodica ubijenog mesara najavila je žalbu na presudu.

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    20. novembar 2015 | 08:32

    A zbog cega je ubica dobio samo 20 godina za tesko ubistvo. Osveta nije nikakva olaksavajuca okolnost a sem toga u ovom slucaju je osveta bila zbog cega ne zna se. Sta je ovaj jadni ubijeni covek ucinio lose pa da mu se ove ubice svete. Covek je trazio da mu se vrati dug i ocigledno je to trazio sudskim putem i dobio je taj spor i trebalo je da preuzme deo njihovog lokala. Ako sud uvazava kao olaksavajucu okolnost da si ubio coveka zato sto je ostvario legalnim putem svoje pravo da mu dug bude vracen jer si eto kao osvetio na taj nacin oca koji se zaduzio pa se verovatno zbog tog sudskog spora nervirao i umro onda time sud salje poruku svima da mogu slobodno da se svete onima kojima duguju i da ce ako ih cak i ubiju ta osveta biti tretirana kao olaksavajuca okolnost. Ovo je direktna poruka - zaduzujte se a onoga ko pokusa da vam zrazi da dug vratite mozete i da ga prebijrte i da ga ubijete Drugim recima ovo je poruka poveriocima - trazite da vam se dug vrati jer duznik je zasticen, duznik uvek ima olaksavajuce okolnosti jer je on iznerviran zato sto ste mu trazili da dug vrati. Ove ubice su trebale da dobiju po 40 godina zatvora.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA