SERIJSKI LOPOV HARAO PO SRPSKIM ŠKOLAMA: Krao DECI mobilne telefone i novčanike!

Policija ga je uhvatila prilikom pokušaja bekstva nakon čega je utvrđeno da je od 21. oktobra do 18. novembra ove godine iz niških škola ukrao sedam mobilnih telefona i dva novčanika

  • 0
Foto: Lična arhiva Foto: Lična arhiva

Niška policija uhapsila je Giga Peševskog (27) iz Kumanova koji je za poslednjih mesec dana na području Niša izvršio deset krađa. Omiljena meta ovog lopova bile su škole, a njegove žrtve bile su i nastavnici i đaci od kojih je krao novčanike i mobilne telefone.

Uhvaćen je prilikom pokušaja da pobegne u Makedoniju odakle je umakao jer je za njim raspisana poternica, takođe zvbog mnogih krađa.

Kako je saopštila Informativna služba PU Niš, on je lociran juče kada je na Bulevaru 12. februar ukrao novčanik i mobilni telefon, vlasništvo službenika jednog stovarišta građevinskog materijala.

Policija ga je uhvatila prilikom pokušaja bekstva nakon čega je utvrđeno da je od 21. oktobra do 18. novembra ove godine iz niških škola ukrao sedam mobilnih telefona i dva novčanika.

Prema prvim informacijama, Gigo je boravio na području Zaječara a u Niš bi povremeno dolazio radi krađe. Policija nastavlja operativni rad jer se ne isključuje mogućnost da je spisak njegovih lopovluka mnogo duži s obzirom na to da se radi o profesionalnom kriminalcu za kojim su makedonci raspisali nekoliko poternica zbog krđa, teških krađa i falsifikata.

- On je zatečen u autobusu na relaciji Niš – Bujanovac i uhapšen. Kod njega je pronađen deo ukradenih stvari, dok je ostatak prodao. Priznao je da je izvršio deset krađa i ukrao sedam mobilnih telefona i dva novčanika. On je 21. oktobra ušao u školu “Sveti Sava” i iskoristivši odsustvo učiteljice naočigled đaka prvaka iz njene torbe ukrao novčanik i mobilni telefon, a istog dana krao je i u školi “Car Konstntin”. Tri dana kasnije iz škola “Radoje Domanović” i “Učitelj Tasa” đacima je ukrao telefone – kažu sagovornici iz istrage.

Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će sa krivičnom prijavom biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA