Evo kada nam danas TAČNO stižu VETAR, MRAZ I NEVREME! (FOTO)

Prvi dan vikenda će biti kišovit, a kiša se na području Srbije očekuje od jutra. Temperatura će u nedelju pasti za više od 10 stepeni

  • 0

Nevreme koje polako stiže u Hrvatsku, sasvim sigurno će doći i kod nas prvog dana vikenda.

Naoblačenje s kišom, padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom, koje je rano ujutru zahvatilo sever Vojvodine, tokom dana proširiće se na celu zemlju, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod, a u nedelju nas očekuje pravi temperaturni šok.

STIŽE STRAVIČNA MEĆAVA ZA VIKEND: Sneg će vejati u Hrvatskoj, vetar i mraz kreću i na Srbiju!

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Na jugoistoku će veći deo dana biti suvo i toplo, a uveče i u toku noći u brdsko-planinskim predelima zapadne i jugozapadne Srbije kiša će preći u susnežicu i sneg. Vetar će biti umeren, jak i jugozapadni, po prolasku fronta u skretanju na severozapadni.

Jutarnja temperatura od četiri do 14 stepeni Celzijusa, a najviša dnevna biće od 12 na severozapadu do 20 stepeni na istoku i jugoistoku.

Printskrin: hidmet.gov.rs Printskrin: hidmet.gov.rs

U Beogradu će danas biti oblačno, ujutru i pre podne toplo, a od sredine dana stiže zahlađenje s kišom i pojačanim severozapadnim vetrom. Jutarnja temperatura biće 14 stepeni Celzijusa, sredinom dana oko 18, a zatim u osetnom padu.

Drugog dana vikenda nas očekuje pravi temperaturni šok kada će živa u termometru doći do tek šestog podeoka, što znači da će temperatura "preko noći" pasti za više od 10 stepeni.

Kada je reč o izgledima vremena za sedam dana, do 28. novembra RHMZS navodi da će u nedelju biti oblačno, hladno, vetrovito, mestimično s kišom, u brdsko planinskim predelima sa snegom uz formiranje snežnog pokrivača.

Printskrin: accuweather.com Printskrin: accuweather.com

Kratkotrajni sneg ponegde i u nižim predelima, a zatim će se narednih dana zadržati pretežno oblačno i hladno vreme, mestimično s kišom i snegom. Padavine će biti uglavnom slabog inteziteta.

Razvoj oblačnosti i gde se u Evropi očekuju padavine ili grmljavina, ali i kako se oblaci nadvijaju nad Srbijom i drugim zemljama, možete uživo pratiti OVDE!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA