VOZAČI, OPREZ: POLICIJA od danas uvodi POJAČANU KONTROLU! Evo šta ne sme da vam FALI!

Akcija pod nazivom "Ispravno vozilo - bezbedno vozilo" trajaće do subote 28. novembra

  • 6

U cilju pripreme vozila za bezbednije učešće u saobraćaju, Ministarstvo unutrašnjih poslova, u saradnji sa Auto-moto savezom Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila, započeće danas preventivno-propagandnu akciju pojačane kontrole saobraćaja.

VOZAČI, OPREZ: Sneg PREKRIO PUTEVE po celoj Srbiji!

Akcija pod nazivom "Ispravno vozilo - bezbedno vozilo" trajaće do subote 28. novembra. Osnovni cilj akcije je besplatna provera tehničke ispravnosti vozila, kako bi se uočene nepravilnosti blagovremeno otklonile, a time ostvarili povoljni preduslovi za bezbedno odvijanje saobraćaja, te bi se znatno povećao stepen ispravnosti vozila na našim putevima, ističe Ministarstvo u saopštenju.

VOZAČI OPREZ: Ako vas policija uhvati bez ZIMSKIH GUMA platićete kaznu i do 20.000 dinara!

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve vlasnike da provere ispravnost svojih vozila i spremni dočekaju odvijanje saobraćaja u otežanim uslovima, kao što su sneg, kiša, poledica i slično.

Po završetku ove akcije, pripadnici saobraćajne policije intenzivno će vršiti kontrolu tehničke ispravnosti svih vozila. Zbog učinjenih prekršaja nepoštovanja pravila saobraćaja, prema vozačima biće preduzete zakonom propisane mere.

Foto: MUP Srbije Foto: MUP Srbije

Saobraćaj u Srbiji jutros je umerenog intenziteta, ali se zbog vlažnih kolovoza i moguće poledice vozačima savetuje oprezna vožnja, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Prema informacijama Uprave granične policije, na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila nisu duža od 20 minuta.

Od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju imati sve četiri zimske gume, ako na kolovozu ima snega, leda ili poledice.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duki st.

    23. novembar 2015 | 09:57

    Drugim rečima šikana. Vozila koja ostavljaju dimnu zavesu iza sebe i dalje će nas trovati a za sitnice će se puniti budžet.

  • Petar

    24. novembar 2015 | 00:49

    Ma kakva kontrola auta, potrebna je kontrola mozgova!.

  • Ak47

    23. novembar 2015 | 12:22

    Bravo da se isključe iz saobraćaja vozila koja dime odvratno smrdi uzas odvratno sve na otpad

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA