ZIDANJE SKADRA JE ALBANSKA PESMA: Albanci u srcu Evrope provociraju Srbiju i zdrav razum! (VIDEO)

Nova provokacija na račun Srbije dolazi od albanskog umetnika koji je najavljujući izložbu u Briselu iskoristio detalje iz srpskih legendi

  • 14

Novi albanski napad na srpsku istoriju! Mlada Gojkovica proglašena Albankom! Albanski umetnik Đerđ Kola će u ambasadi te zemlje u Briselu naredne subote predstaviti izložbu slika i promovisati knjigu "Albanske legende". Ono što je sporno i svemu tome jeste da je umetnik za najavu izložbe koristio detalje iz najpoznatijih srpskih legendi, a jedna od njih je i pesma "Zidanje Skadra". 

UNESKO ODLUČIO - KOSOVO JE SRBIJA! Pobeda Srbije u Parizu - ODBIJEN predlog Albanije!

Ovaj beskrupulozni falsifikat prva je otkrila slikarka iz Majdanpeka Tatjana Petrović, prenosi Negoslava.blogspot.rs.

CEO KONTINENT REKAO NE KOSOVU! Evo kako su "AMERIKANCI" glasali za Srbiju u UNESKU

Ona je objasnila da Kola organizuje izložbu slika i promociju knjige "Albanske legende", a da se na najavnom materijalu za taj događaj nalaze detalji iz najpoznatijih srpskih narodnih pesama.

KUSTURICA: Odbijanje prijema Kosova u Unesko je najveća SRPSKA POBEDA!

Pošto je zbog toga bila više nego ogorčena, Tatjana je albanskom umetniku na Fejsbuku poslala nekoliko pitanja kako bi ga podsetila da su na slikama detalji iz srpskih legendi.

Printskrin: Facebook/Tatjana Petrovic Printskrin: Facebook/Tatjana Petrovic

Srpska slikarka ga je na Fejsbuku pitala: "Da li je to legenda o Zidanju Skadra?" i "Da li je to priča o tri brata Mrnjavčevića? To je Gojkova verna ljuba? Da li je to albanska legenda?".

Ipak, umesto odgovora albanski umetnik je onemogućio vidljivost te objave na svojoj Fejsbuk stranici.

Ova nova provokacija može da se posmatra i iz tog ugla da Albanci, nakon odluke Generalne konferencije Uneska da odbije prijem samoproglašenog Kosova u tu organizaciju, na sve načine pokušavaju da falsifikuju istoriju.

Da li će Srbija reagovati na ove pretnje i kako možemo da zaštitimo naše nacionalno blago?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna

    23. novembar 2015 | 15:48

    Jadni su oni koji kradu rodjendan jer nemaju svoje

  • Pedja RS

    23. novembar 2015 | 15:43

    Bravo za gospodju Tatjana. Ovakve perfidne namjere treba suzbijati u korjenu i konacno preci iz totalne defanzive u kontraofanzivu na svim poljima.

  • Leki

    23. novembar 2015 | 17:15

    Ovi jadnici ama bas nista nemaju iz svoje Kulturen bastine pa stalno pokusavaju da nesto tudje svojataju. Jedini spomenik koji su isiptari ikada napravili jeste spomenik zahvalnosti Americkom zlikovcu Bilu Klintonu u Pristini , sve ostalo je Srpska Kulturna bastina na Kosovu i Metohiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA