Evo kako Putin planira da postane GOSPODAR SVETA! (FOTO) (VIDEO)

Predsednik Rusije Vladimir Putin, koga mnogi već smatraju najuticajnijom osobom na planeti, odlučio je da zahvaljujući ruskom prirodnom bogatstvu i zvanično postane "gospodar planete"

  • 18

Predsednik Rusije Vladimir Putin najavio je danas ekspanziju ruskih isporuka gasa na globalnom tržištu, navodeći da ta zemlja planira da utrostruči prodaju tečnog prirodnog gasa (TPG) u svetu, i da unapredi saradnju na planu isporuka gasa zemljama Azije.

PUTIN RASTURIO DŽIHADISTE, BEŽE GLAVOM BEZ OBZIRA: Krvava osveta stigla ISIS tokom vikenda! (VIDEO)

- Planiramo da povećamo naše isporuke u pravcu Azije sa 6,0 procenata na 30 odsto, na ukupno 128 miljardi kubnih metara - precizirao je Putin na samitu zemalja izvoznica gasa (GEFC) u Teheranu.

NEVEROVATNO PUTOVANJE KROZ RUSIJU: Verovali ili ne, ovaj voz prolazi 8 vremenskih zona! (VIDEO)

Ruski predsednik je takođe naveo da će Moskva povećati isporuke TPG-a na 60 miliona tona, što znači sa aktuelnih 4,0 odsto na 13,0 procenata na svetskom tržištu.

Kako izveštava britanska agencija Rojters, Putin je ocenio i da dugoročni ugovori o isporukama gasa, koji su kičma gasnih sporazuma Moskve sa većinom evropskih klijenata, treba da ostanu na snazi i da ne budu zamenjeni alternativnim mehanizmom.

vladimir putin gasovod

Budući potrošači prirodnog gasa, prema njegovom mišljenju, treba sa proizvođačima da dele investicione rizike povezane sa kapitalnim troškovima u tom sektoru.

Rusija, inače, ima obilje prirodnog gasa, nafte, uglja i plemenitih metala, a Putin je rešio da zagospodari svetom pomoću istih.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Pogledajte video kako izgleda trenutna gasna mreža koju je izgradila Rusija, kao i šta je tek u planu da se napravi:

Ostavite nam u komentarima vaše mišljenje o ruskom monopolu na tržištu gasa, kao i koliko će zbog toga dodatno ojačati svoju poziciju predsednik Rusije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Путин

    23. novembar 2015 | 21:48

    Спасибо вам за ваши добрые комментарии, сербским братьям Bbl ПУТИН!!;;

  • Djape

    24. novembar 2015 | 01:34

    Ruski carzauzima mesto u svetu,koje mu prirodno pripada.ZIVELA VELIKA I MOCNA RUSIJA!!!

  • ana

    23. novembar 2015 | 21:05

    Zivelo PRAVOSLAVLJE.Bravo Putin ! Posla Gospod znak sa neba.Da nas zastiti i spase od ovog prokletstva. Dugo se cekalo al Gospod je veliki i sigurna sam da i on ne moze vise gledati zlo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA