Matijević u Hrvatskoj kupio 1.500 hektara oranica i postao najveći zemljoposednik!

Kupovinom dve poljoprivredne zadruge, u čijem je posedu 1.500 hektara poljoprivrednog zemljišta, Petar Matijević je postao najveći zemljoposednik u Hrvatskoj i prvi srpski biznismen koji je kupio zemlju u toj državi

  • 5

Srpski biznismen Petar Matijević, vlasnik Industrije mesa "Matijević", kupio je juče dve poljoprivredne zadruge u Hrvatskoj, u čijem je posedu 1.500 hektara poljoprivrednog zemljišta, i na taj način postao najveći zemljoposednik u toj državi. Istovremeno, on je prvi srpski biznismen koji je kupio poljoprivredno zemljište u Hrvatskoj.

Matijević je, naime, kupio zadrugu "Jankovci" u Starim Jankovcima i "Negoslavci" u istoimenom mestu u Vukovarsko-sremskoj županiji.

PROIZVOĐAČI MESA IZ SRBIJE I NEMAČKE ZAPOČINJU SARADNJU: ''Matijević'' i ''Tönnies'' našli zajednički interes

- Ujedno sam najveći vlasnik oranica u Hrvatskoj. Ima hrvatskih kompanija koje obrađuju znatno veće površine, ali ih uzimaju u zakup, nemaju ih u vlasništvu - rekao je Matijević za "Agrosmart".

Poljoprivredne zadruge "Jankovci" i "Negoslavci" raspolažu sa 1.500 hektara obradivog poljoprivrednog zemljišta, mehanizacijom i skladišnim prostorima kapaciteta 30.000 tona, kao i farmom krava. Poznavaoci Matijevićevog poslovanja i njegovih povezanih preduzeća, uvereni su da će ove zadruge, kao i sva do sada kupljena poljoprivredna preduzeća, doživeti procvat i doprineti napretku celog regiona.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

"KOLJEMO KRALJEVSKE SVINJE PLAVE KRVI"? Evo kako je "Matijević" odgovorio na optužbe da zagađuje Dunav!

Podršku za ovaj poslovni potez Matijeviću su pružili mnogi poslovni saradnici i partneri ali i predstavnici SDSS Hrvatske, Milorad Pupovac, Vojislav Stanimirović, Dragan Crnogorac i drugi.

Novih 1.500 hektara, pored 35.000 hektara obrađenog poljoprivrednog zemljišta u Srbiji, samo je nastavak ulaganja u dobrobit Srbije i i uspostavljanja ravnoteže u srpsko –hrvatskim privrednim tokovima.

Kostić i Matijević zainteresovani za PKB!

Do sada je srpski kapital u Hrvatskoj bio prisutan u manjoj meri nego što je hrvatski u Srbiji, ali je taj odnos nakon kupovine Matijevića značajno promenjen.

Šta još treba da se dogodi da srpski kapital u Hrvatskoj bude još veći?

(Telegraf. rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Остани Србин, пиши Ћирилицом!

    24. novembar 2015 | 15:39

    Српска је то земља...

  • Перагеније

    24. novembar 2015 | 14:51

    ТАКО се то ради! Свака част! Доста је било српских "тајкуна" који крпе гаће...

  • Marko NS

    28. novembar 2015 | 13:28

    Tako se to radi bravo majstore,bilo bi dobro da se vrati tamo u rodni kraj da da primer ostalima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA