PESNIK OSUĐEN NA SMRTNU KAZNU jer je loše govorio o Bogu i proroku Muhamedu!

Optužen je za bogohuljenje, širenje ateizma među mladima, ismevanje citata iz Kurana, odbacivanje "verskih istina" i negovanja nedopuštenog odnosa sa ženom

  • 3

Ašrafa Fajadha (35), pesnika iz Saudijske Arabije, sud je osudio na smrt zbog govora koji nije išao u prilog Bogu i proroku Muhamedu. Konkretno, on je optužen za nekoliko zločina vezanih za blasfemiju.

Nestalo im injekcija za izvršenje smrtnih kazni, pa su osuđenike pokušali da ubiju na drugi način!

On je uhvaćen čak 2013. godine, a u pritvoru je bio zadržan jedan dan, pa je ponovo uhvaćen sledeće godine. Policija ga je privela jer je u negativnom kontekstu spominjao Boga, proroka Muhameda i državu. Optužen je za bogohuljenje, širenje ateizma među mladima, ismevanje citata iz Kurana, odbacivanje "verskih istina" i negovanja nedopuštenog odnosa sa ženom.

Optuženi se na sudu izjasnio nevinim, nakon čega je osuđen na 4 godine zatvora i 800 udaraca bičem. Odmah nakon što je sud doneo ovu presudu, usledila je još šokantnija - rešili su da ga osude na smrtnu kaznu.

Zbog ovakve presude, raspisana je peticija za ukidanje smrtne kazne u slučaju Fajadh, koja trenutno broji 16.000 potpisa, od kojih su 1.000 arapski intelektualci.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lili

    26. novembar 2015 | 18:01

    Zalosno!

  • Sir Oliver

    26. novembar 2015 | 19:18

    Jeste i zalosno i okrutno da covjek ne moze reci sta misli i u sat vjeruje ili ne.A kod nas je sve ok mozes da baljezgas i radis sta hoces i nikom nista ?

  • BOZA ZEMUNAC

    26. novembar 2015 | 18:28

    O,BOŽE.KAKVE BUDALE.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA