Nestalo im injekcija za izvršenje smrtnih kazni, pa su osuđenike pokušali da ubiju na drugi način!

Agencija AP, koja je došla do dokumenata i koja je prva i objavila priču, tvrdi da je Arizona platila 27.000 dolara za anestetik natrijum tiopental koji se koristio za smrtne kazne, ali koji kompanije s dozvolom Agencije za hranu i lekove (FDA) više ne proizvode

  • 1

Vlasti američke savezne države Arizone pokušale su ilegalno da uvedu lek koji se koristi pri izvršavanju smrtnih kazni. Ipak, taj pokušaj im nije uspeo jer su federalni agenti zaustavili pošiljku lekova na aerodromu u Finiksu.

SVI SU TRAŽILI NJENO POMILOVANJE: Pogubljena Amerikanka zbog ubistva supruga (FOTO) (VIDEO)

Agencija AP, koja je došla do dokumenata i koja je prva i objavila priču, tvrdi da je Arizona platila 27.000 dolara za anestetik natrijum tiopental koji se koristio za smrtne kazne, ali koji kompanije s dozvolom Agencije za hranu i lekove (FDA) više ne proizvode.

Kada su lekovi stigli na aerodrom u Finiksu avionom "Britiš ervejsa", zaplenjeni su i zadržani. Uprava za sprovođenje kazni osporava zakonski autoritet FDA-u u zadržavanju lekova koji pripadaju saveznoj državi, rekao je portparol Uprave za zatvore Endrju Vilder.

Arizona i druge države koje izvršavaju smrtne kazne imaju poteškoće pri nabavci legalnih lekova već nekoliko godina budući da evropske kompanije odbijaju da ih prodaju, a u tu kategoriju ulazi i natrijum tiopental.

Države su zbog toga morale da menjaju kombinacije lekova koje koriste za smrtonosne inekcije, a u nekim slučajevima morale su i da odlože izvršenje.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djape

    24. oktobar 2015 | 06:25

    Kada bi konacno i u nasoj Srbiji bila uvedena smrtna kazna, mislim da bi nam inekcija za egzekuciju nestalo za dva dana.....jer kandidata je nebrojeno mnogo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA