OLAND SPREMA OSVETU: Svečano obećavam, uništićemo ISIS. Oni su armija fanatika! (FOTO) (VIDEO)

Oland je, obraćajući se okupljenima ispred Palate invalida, rekao da su oni koji su izveli niz pogubnih napada u Parizu delovali u ime "bolesnih motiva i izneverivši svog Boga"

  • 6

Francuski predsednik Fransoa Oland poručio je danas, na ceremoniji odavanja pošte za 130 ubijenih i oko 350 ranjenih u napadima izvedenim u Parizu 13. novembra, da će Francuzi na napade odgovarati tako što će više pevati i odlaziti na koncerte i stadione.

UNIŠTIĆEMO FRANCUSKU: ISIS novim snimkom zapretio novim napadima (VIDEO)

Šef francuske države je, takođe, dao "svečano obećanje" da će uništiti Islamsku državu koja je organizovala napade, opisavši njene pripadnike kao "armiju fanatika".

Oland je, obraćajući se okupljenima ispred Palate invalida, rekao da su oni koji su izveli niz pogubnih napada u Parizu delovali u ime "bolesnih motiva i izneverivši svog Boga", preneo je AFP.

Uz čitanje imena 130 žrtava napada ispred Palate invalida, Francuska danas odaje poštu ubijenima u napadima izvedenim pre tačno dve nedelje, koji su Pariz zavili u crno i posejali strah u prestonici i šire.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Oland je zamolio građane širom zemlje da tom prilikom ukrase svoje domove plavo-belo-crvenom zastavom.

- Pokušali smo da damo neki predlog koji bi omogućio svakom Francuzu da učestvuje u ceremoniji - izjavio je portparol vlade Stefan Le Fol.

RUSI I FRANCUZI UDRUŽENI PROTIV DŽIHADISTA: Putin i Oland će koordinisati napade na ISIS

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Međutim, nisu sve porodice žrtava prihvatile poziv da učestvuju u službi u velikom kompleksu u kojem se nalazi vojni muzej i Napoleonova grobnica.

Članovi porodice jedne žrtve kažu da su odbili da prisustvuju službi jer nije dovoljno učinjeno da bi se nacija zaštitila nakon prvobitnih terorističkih napada u Francuskoj početkom godine.

U nizu terorističkih napada u Parizu, 13. novembra, ubijeno je 130 osoba, a ranjeno više od 350 njih.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Napadači su pucali u restoranima, barovima i koncertnoj dvorani, gde je ubijeno 89 osoba, a trojica napadača raznela su se ispred nacionalnog stadiona "Stad de Frans" u pariskoj četvti Sen Deni. U napadima je učestvovalo najmanje devet osoba, koje su mrtve.

Ubijeni su većinom bili u svojim 20-im i 30-im godinama, najmlađa nastradala osoba je imala 17 godina, a najstarija 68.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RHCP

    27. novembar 2015 | 16:12

    Sad ima razlog da napada civile po Siriji zbog nafte kao što Amerika radi

  • Tišljer 036

    27. novembar 2015 | 13:48

    Pa ti kralju to tek sad ukapirao brzo ćeš ti da ih uništiš. A da sačekaš godišnjicu nedužnim žrtvama pa da posle te daće još malo razmisliš!?

  • Vule

    27. novembar 2015 | 13:22

    Dok se vi izdogovarate i naobecavate Putin ce zavrsiti tu pricu. Posle bi valjalo da se pozabavi sa nekima od vas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA