BRAVO ZA SRBE IZ NORVEŠKE: Pomažu bolesnom mladiću iz Prokuplja (FOTO)

- Ovoga puta je mladi Miloš dobio pomoć i nadamo se da smo barem malo doprineli da se njegov trenutni život poboljša - rekao je član Upravnog odbora Udruženja Vlada Maksimović

  • 5

Milošu Stojanoviću (20) iz Prokuplja koji živi u teškoj materijalnoj situaciji i koji je bolestan Udruženje Srba "Ivo Andrić" u Norveškoj uplatilo je vaučer od 56.000 dinara.

HUMANO: Garda Vojske Srbije donirala specijalna kolica momku obolelom od cerebralne paralize (FOTO)

Ovo je samo jedna od akcija koju je ovo Udruženje za godinu dana postojanja organizovalo za pojedince i institucije u Srbiji.

Član Upravnog odbora Udruženja Vlada Maksimović pojašnjava da je ideja da se svaka dva meseca organizuje akcija i da se na taj način pomaže onima koji su u najtežoj sirtuaciji.

- Ovoga puta je mladi Miloš dobio pomoć i nadamo se da smo barem malo doprineli da se njegov trenutni život poboljša. Zahvaljujem svim Srbima u Norveškoj koji su učestvovali u ovoj i ranijim akcijama - kaže Maksimović.

On podseća da su do sada ukupno imali šest akcija, a da je Udruženje nastalo tokom majskih poplava kada se grupa Srba u norveškom gradu Stavanger okupila kako bi pomogla poplavljenom Obrenovcu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Sada nas je ukupno 160 u Udruženju i plan nam je da na dva meseca ostvarimo po jednu akciju u Srbiji. Želimo shodno našim mogućnostima da pomognemo onima kojima je pomoć neophodna i to mogu biti pojedinci ili institucije - naglašava naš sagovornik.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Članovi Udruženja pronalaze one kojima je potrebna pomoć čitajući novinske tekstove, a onda obično telefonom stupaju u kontakt sa tim osobama i organizuju dopremanje pomoći. Tako su opremili školsku biblioteku u selu Mačkat kod Zlatibora, kupili kolica za nepokretnog mladića, a njihova pomoć stigla je i u Repubiku Srpsku.

(B. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Posmatrac

    29. novembar 2015 | 12:50

    Fino neko udruzenje njih 160 je uplatilo po 30 krune/3.5 evra... Ali u svakom slucaju hvala bolje nesto nego nista!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA