Odbačena prijava protiv Dragića i Vučićevića, postupak protiv Kornica

U predistražnom postupku utvrđeno je da Dragić i Vučićević nisu izvršili krivična dela koja su im prijavom Kornica stavljena na teret, kao ni bilo koje drugo krivično delo za koje bi se gonjenje preduzimalo po službenoj dužnosti

  • 87

Više tužilaštvo u Beogradu odbacilo je danas krivičnu prijavu koju je Aleksandar Kornic podneo protiv Damira Dragića i Dragana J.Vučićevića, dok će protiv Kornica biti pokrenut postupak zbog lažnog prijavljivanja, koji će voditi nadležno osnovno javno tužilaštvo.

(VIDEO) Ovo je snimak zbog kojeg je Vučić išao u policiju!

U saosštenju Višeg tužilaštva se precizira da je u predistražnom postupku utvrđeno da Dragić J. Vučićević nisu izvršili krivicna dela koja su im prijavom Kornica stavljena na teret, kao ni bilo koje drugo krivično delo za koje bi se gonjenje preduzimalo po službenoj dužnosti.

Protiv Kornica će biti pokrenut postupak za krivično delo lažno prijavljivanje za koje je nadležno osnovno javno tužilaštvo koje će postupati u tom postupku, navodi Više tužilaštvo.

Kornic je 23. novembra podneo krivičnu prijavu protiv Dragića i Vućićevića zbog krivicnih dela prinude,povrede slobode govora i javnog istupanja i krivicnog dela zloupotrebe poverenja.

Tužilaštvo je pre nekoliko dana dalo zahtev policiji za prikupljanje potrebnih obaveštenja u vezi Kornicove krivične prijave u kojoj je spomenut i premijer Aleksandar Vučić, koji se dobrovoljno javio policiji radi poligrafskog testiranja.

Kako je ranije rekao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, Vučić je prošao poligraf, koji je pokazao da nema veze s događajima iz prijave.

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Markovina

    2. decembar 2015 | 15:57

    Dovoljno je pogledati izjavu ovog Kornica pa da se vidi o kome se radi. Čovek je u fazonu daj mi za dopa, kriza mi brate.

  • ana

    2. decembar 2015 | 16:31

    I treba da se podnese prijava ne moze da se radi sve i svasta bez ikakve odgovornosti.

  • moma

    2. decembar 2015 | 16:27

    Neka sada snosi posledice za lazi koje je izrekao, tako to funkcionise u ozbiljnoj drzavi kakva je Srbija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA