"MK Komerc" ponudio nedovoljnu cenu za pivaru u Zrenjaninu

Polazeći od toga da je ponuda "MK komerca" niža od polovine procenjene vrednosti, konačnu odluku o prodaji, shodno zakonskim odredbama, doneće Odbor poverilaca

  • 0

Zrenjaninska industrija piva "ZIP" nije prodata ni u trećem pokušaju, jer se na javni oglas, s procenjenom vrednosti od 188,8 miliona dinara, javio samo "MK Komerc" s ponudom od 41 milion dinara, saopštio je stečajni upravnik Dragan Božić.

Polazeći od toga da je ponuda "MK komerca" niža od polovine procenjene vrednosti, konačnu odluku o prodaji, shodno zakonskim odredbama, doneće Odbor poverilaca. Uz pivaru, u samom centru grada, u ponudi je oglašena i prodaja špiritane u Zrenjaninu, kao i dva stovarišta s prodavnicama - u Kikindi i u Petrovcu na Mlavi.

Većinski vlasnik fabrike, industrijskog prvenca u Zrenjaninu na samoj obali Begeja, gde se pivo točilo počev od 1745. godine, postao je 2003. godine Subotičanin Momčilo Rajić. Stečajni postupak pokrenut je 2006. godine.

(I. M. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA