OVO JE ISTINA O LEKU, KOJI ĆE SPASITI SRBE: Čovek koji je izumeo KUBANSKU VAKCINU PROTIV RAKA stigao u SRBIJU!

Dosadašnji rezultati su pokazali da zavidan broj pacijenata, koji su primili kubansku vakcinu protiv raka pluća, žive duže od pet godina

  • 6

Vođa tima koji je patentirao kubansku vakcinu protiv raka pluća "cimavaks EGF" Pedro Kamilo Rodrigez, najbolji imunolog na Kubi i menadžer kliničkih projekata Centra za molekularnu imunologiju u Havani (CIMAB), stigao je sinoć u Beograd.

Razlog njegove posete, kako je Telegraf već objavio, jeste da naše lekare obuči i pomogne im u primeni ove vakcine na našim pacijentima.

Njemu će već sutra biti na raspolaganju medicinska dokumentacija pacijenata koji su izabrani da, u okviru kliničkih ispitivanja, prime ovu terapeutsku vakcinu, koja rak pluća pretvara u hroničnu bolest, a zatim će se početi i sa njenom primenom.

OTKRIVAMO: Čovek koji je izumeo KUBANSKU VAKCINU PROTIV RAKA dolazi u Srbiju! Evo i zašto!

Kamilo Rodrigez za Telegraf objašnjava da postoje jasni kriterijumi po kojima se određuju pacijenti na koje ova vakcina deluje. Reč je o određenoj grupi ljudi, kojima, prema njegovim rečima, ova terapeutska vakcina zaista pomaže,  tačnije da zavidan broj bolesnika koji je primi, živi duže od pet godina.

"Cimavaks EGF" je namenjen pacijentima koji imaju nemikrocelularni rak pluća u poodmakloj, trećoj B ili četvrtoj fazi. Pored te informacije, pacijente najviše interesuje kako ona, u stvari, deluje?

Foto: Tanjug Foto: Tanjug

 Vakcina najbolji efekat ima kod pacijenata koji imaju povišen nivo faktora EGF, a to je faktor rasta koji izaziva metastaze, a koji su primili prve linije hemoterapije. To pokazuju najnoviji rezultati istraživanja. Ona, naime, ne leči pacijenta koji ima kancer u poodmaklom stadijumu, već oslobađa tumor, odnosno usporava i zaustavljava napredovanje metastaza na druge organe. Kancer se, na taj način, transformiše u hronično nezarazno oboljenje, kao što je dijabetes. Zahvaljujući tome, pacijent nastavlja da živi, odnosno povećava se njegovo preživljavanje i kvalitet života. Ono što je, takođe, bitno jeste da pacijenti vakcinu moraju redovno da primaju, jer ih ona održava u životu kao insulin dijabetičare.

U OVOJ KUTIJI JE LEK ZA RAK: Kubanska vakcina stigla u Srbiju! (FOTO)

Koliko duže žive pacijenti koji prime ovu vakcinu?

- Dosadašnji rezultati su pokazali da ima više od 20 odsto pacijenata koji žive čak pet godina duže. S obzirom na to, mi sada razvijamo ispitivanja koja bi, pre početka terapije, mogla da prognoziraju kod kojih pacijenata bi vakcina imala najbolji efekat.

Kubanska vakcina protiv raka10

Da li vakcinu mogu da prime pacijenti kod kojih je rak pluća metastazirao na mozgu?

- Nažalost, još ne postoje klinički dokazi o koristi vakcine kod pacijenata sa dijagnozom raka pluća u poodmakloj fazi sa metastazama u centralnom nervnom sistemu.

SVE O KUBANSKOJ VAKCINI ZA RAK PLUĆA: Kome je namenjena, kako se prima, kako deluje!

Foto: Flickr/Sanofi Pasteur Foto: Flickr/Sanofi Pasteur

Koliko je vakcina bezbedna i izaziva li neke kontraindikacije i kakve?

- Vakcinu je na Kubi registrovala naša agencija za lekove CECMED, što znači da je bezbedna. A, neželjeni efekti se pojavljuju kao i nakon primanja drugih vakcina. Kada to kažem mislim na umereno crvenilo i bol na mestu uboda,  drhtavicu, glavobolje, mučnine, povišenu temperaturu...

VAKCINA ZA TUMOR PANKREASA, MOZGA, LEK ZA PSORIJAZU... Ovo su nova čuda KUBANSKE MEDICINE, da li će stići u Srbiju?

Osim na Kubi i Peruu, gde je već registrovana, da li je "cimavaks" u još nekoj zemlji u procesu registracije?

- U Brazilu, Meksiku i Kini smo predali registracionu dokumentaciju, a u Velikoj Britaniji i Australiji se uveliko sprovode klinička ispitivanja.

Mi ćemo ovo naučiti od Kubanaca, a šta bi oni mogli da nauče od naših stručnjaka? Ostavite vaše mišljenje u komentarima.

(Lj. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Qq

    3. decembar 2015 | 19:24

    Ljudi, vi ne kopirate nikako da lek za rak postoji odavno.... Ali je zabranjen

  • Jugo

    3. decembar 2015 | 17:06

    Daj Boze, neka ti Bog Pomogne

  • suzana selevac

    3. decembar 2015 | 20:50

    moja majka je pre deset dana umrla od mikroxelujskog raka pluca. sve sto sam cula kupila sam joj.ali dzabe. svu lekovi postoje za NEmikrocelijski rak pluca.a za ovaj nista. nije fer da s e za jedne pacijente daje nada a za druge ne. Pocivaj u miru majko najdraza.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA