BEOGRAD POMIRIO RUSIJU I TURSKU? Sastali se Lavrov i Čavušoglu - prvi put posle obaranja aviona

Sastanak ministara spoljnih poslova Rusije i Turske počeo je oko 15.30 sati, saznaje Tanjug u ruskoj i turskoj delegaciji u Kombank areni

  • 9

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu sastali su se danas u Beogradu, prvi put nakon što je Turska oborila ruski avion na granici sa Sirijom.

ON JE SIRIJSKI BIZNISMEN I IMA RUSKI PASOŠ: Erdogan otkrio ime NAJVEĆEG kupca nafte od ISIS-a!

Susret Lavrova i Čavušoglua na marginama Ministarskog saveta OEBS u Beogradu, prvi je sastanak zvaničnika dve zemlje posle obaranja ruskog suhoja 24. novembra na granici sa Sirijom, u kojoj Rusija izvodi vazdušne udare na položaje dzhihadista Islamske države.

Sastanak ministara spoljnih poslova Rusije i Turske počeo je oko 15.30 sati, saznaje Tanjug u ruskoj i turskoj delegaciji u Kombank areni.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Lavrov je sinoć, na konferenciji za novinare sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem po dolasku u Beograd, navodeći da je spreman da se na marginama sastanka u Beogradu susretne sa svojim turskim kolegom, rekao da bi bilo žalosno da ne čuje ništa novo od Turske.

PUTIN PORUČIO DA ĆE SE OSVETITI: Turska će zažaliti, Alah joj je pomutio um!

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Želimo da razjasnimo turski stav, pošto oni insistiraju na tom sastanku i da čujemo šta Turci žele da kažu, pored onoga što su rekli javno. Biće tužno ako ne bude ništa novo - rekao je Lavrov.

Turska je u utorak na granici sa Sirijom oborila ruski bombarder. To je prvi put u pola veka da je jedna NATO članica oborila jedan ruski avion, što je naišlo na oštru reakciju Moskve.

TURSKA I RUSIJA SE SASTAJU U BEOGRADU: O obaranju aviona razgovaraće u našoj zemlji

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rodja1

    3. decembar 2015 | 17:27

    Oštro su zamahali prstom Rusi, ameri dobili što su hteli zavadili ih, gasovoda neće biti

  • Zoki

    3. decembar 2015 | 18:01

    IMA LINIJA DOSTOJANSTVA ISPOD KOJE SE NE IDE, BOJIM SE DA SU TURCI TO PREVIDELI NA ZALOST SVIH NAS, RUSI SU Z...... DO BOLA PO TOM PITANJU

  • draleRS

    3. decembar 2015 | 17:44

    to je njihov problem i ne treba se uopste petljati i pomirivati

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA