Telegraf vam poklanja karte za "Balkan urban experience"

Sve što treba da uradite jeste da nam pošaljete mail na karte@telegraf.rs, a prvih 5 čitalaca osvaja karte za subotu 05.12., obavezno u mejlu pošaljite svoje ime, prezime i kontakt telefon

  • 0

BALKAN URBAN EXPERIENCE – od balkanskih kulinara do rakijske revolucije

U hladnim decembarskim danima, od 4. do 6.12., u Mikser House-u održaće se festival koji će savremeni način predstaviti tradicionalne motive i generisati dobru energiju - BALKAN URBAN EXPERIENCE.

Ovaj festival predstavlja nadograđeni i prošireni koncept najpoznatijeg i najposećenijeg sajma posvećenog rakiji na Balkanu, Rakija Festa, koji nakon osam godina prerasta u mesto autentičnog gastronomskog događaja i jedinstvene zabave i kreativnosti.

Tokom tri dana održavanja festivala u Mikser House-u, posetioci će moći da uživaju u najboljim srpskim rakijama, radionicama starih zanata, izložbi mladih balkanskih dizajnera, muzici i odabranim tradicionalnim specijalitetima koji će osvojiti sva njihova čula.

Ova jedinstvena fešta odvijaće se i na platou ispred Mikser Housea gde će posetioci čekati prava domaćinska trpeza sa prasetinom, kobasicama i kuvanom rakijom.

Svečano otvaranje Balkan Urban Experience održaće se u petak, 04.12. od 18h. Uz pozdravno obraćanje direktora TOB-a, Miodraga Popovića i osnivača festivala, Branka Nešića, zvanični početak festivala označiće AKUD Branko Krsmanović uz splet narodnih igara i pesama iz Srbije.

U večernjim časovima posetioce očekuje i zanimljiv muzički program! Prvog dana festivala (4. 12.), od 2o čas, nastupiće popularni zaječarski trio ZaBeat koji donosi miks pop, rok i etno zvuka a zatim, od 21h, čuveni bend Crne Mambe iz Niša koji je pravi sinonim za dobru zabavu!

Zarazni zvuci trube, u fuziji sa džez i bluz ritmovima će sve slušaoce dići na noge i učiniti veče nezaboravnim. Crnim Mambama će se na bini pridružiti i jedan od najboljih muzičara ex-YU prostora i pevač grupe Smak, Dejan Najdanović Najda, koji će premijerno izvesti program pod nazivom “Bilo jednom na Balkanu”. Prvo veče će se završiti DJ dvojcem, Mirko&Meex.

Vrata Mikser House će u subotu, 5.12. za posetioce biti otvorena od 14h. Jedan od najboljih domaćih šefova kuhinja, Saša Mišić u radionici “Saša i Miloš balkanski kulinari” pripremaće tradicionalna jela Balkana na galeriji od 16h.

Predavanje pod nazivom “Rakija uglavnom: Revolucionarni i antiglobalistički potencijal rakije” održaće se na glavnoj bini od 17h a od 18h biće izabrano pobedničko rešenje za etiketu BGD rakija 2016, zvaničnog suvenira Grada Beograda. Veseli žiri koji će činiti javne ličnosti, izabraće najbolju rakiju i specijalitet.

Muzički program počinje od 20h nastupom benda Stubovi Pop Kulture  a zatim, od 21h grupa “Kal” biće zadružena za pravu Rock ‘N’ Roma atmosferu. Mešavinom uticaja tradicionalne balkanske romske muzike sa savremenim muzičkim pravcima, grupa “Kal” se sa punim pravom svrstava u najznačajnija imena world music scene.

Nakon pomenutih koncerata, publiku očekuje muzika odabranih DJ-eva koji će se pobrinuti da se dobra zabava nastavi u istom ritmu!

Nedelja, 6. decembar počinje od 12h a tokom dana biće postavljena izložba “Young Balkan Designers”, održaće se radionica starih zanata i izložba nošnji a za nedeljni ručak, biće zadužena Zornića kuća. Vrata festivala biće otvorena do 18h poslednjeg dana.

Balkan Urban Experience u saradnji sa Taxify pobrinuće se i da posetioci festivala bezbedno stignu kućama. Taxify će napraviti specijalan promo kod, BALKANUE, koji posetioci mogu da iskoriste za besplatnu prvu vožnju preko Taxify app u vrednosti do 1000 RSD.

Kod će biti aktivan sve vreme trajanja festivala. Da bi iskoristili besplatnu vožnju, posetioci treba da preuzmu Taxify app, unesu vaš promo kod, i povežu platnu karticu sa aplikacijom, jer se u slučaju da cena vožnje premaši vrednost promo koda preostali iznos skida sa kartice.

Organizatori prvog BALKAN URBAN EXPERIENCE festivala su Rakia Bar i Mikser House uz podršku Sekretarijata za privredu Grada Beograda i Turističke organizacije Beograda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA