SLOMILI KRST, BACILI GA NA POD I UNIŠTILI CRKVU! Evo kako su lopovi opljačkali HRAM SVETOG VASILIJA OSTROŠKOG

Provalnici su najpre pobacali knjige sa polica, izlomili ormare i bacili krst na pod, a onda obili kasu iz koje su ukrali 84.000 dinara

  • 23

Nepoznate osobe obile su sinoć oko 19 časova crkveni dom u selu Skela kod Obrenovca i iz kase ukrali 84.000 dinara. Kako prenose beogradski mediji, razbojnici su razbili prozor crkvenog doma, kroz koji su ušli u prostoriju, a zatim pre pljačke uskledio je pravi vandalizam.

Provalnici su najpre pobacali knjige sa polica, izlomili ormare i bacili krst na pod, a onda obili kasu iz koje su ukrali 84.000 dinara koje su bile namenjene za izgradnju hrama Svetog Vasilija Ostroškog.

Provalu je otkrio sveštenik Tomislav Alimpić koji je o provali i krađi obavestio obrenovačku policiju, kada se oporavio od šoka.

- Ova provala je nas Skeljane strašno pogodila, a posebno krađa novca za izgradnju hrama Svetog Vasilija Ostroškog koja se gradi preko puta crkvenog doma. Borimo se za svaki dinar da hram što pre izgradimo, a sada smo opet na nuli zbog provalnika. Za provalu, a još više za vandalizam nemamo nikavog opravdanja da neko baca crkvene knjiga i krst je za svaku osudu. Verujemo u policiju da će ovaj slučaj brzo rešiti jer su građani veoma uznemireni da se oni mogu naći na meti, kaže za Kurir predsednik Mesne zajednice Skela Života Mirčetić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Република Српска

    4. decembar 2015 | 08:04

    Какве су то животиње урадиле?

  • ???

    4. decembar 2015 | 09:19

    Zna se ko lomi krst, ili su sotonisti ili "isilovci" . Lopov ne lomi krst, on samo uzme potrebno.

  • betmen

    4. decembar 2015 | 08:00

    Boze oprosti im .Svemoguci neznaju sta cine.Slava tebi boze amin

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA