Danas će u SKUPŠTINI glavna tema biti - ALEKSA, dečak koji se UBIO jer su ga MALTRETIRALI u školi!

Predlog Aleksinog zakona koji je pripremila profesorka Pravnog fakulteta u Novom Sadu i predstavnica Udruženja "Roditelj" Dragana Ćorić, predviđa oštrije kazne za đake, profesore, direktore i nesavesne roditelje

  • 0
Aleksa Janković, Aleksin zakon Foto: Facebook/AlexaJankovic

U Skupštini Novog Sada danas će biti predstavljen predlog Aleksinog zakona, a odredbe tog dokumenta predstaviće Dragana Ćorić, profesor tamošnjeg Pravnog fakulteta i predsednica Udruženja "Roditelj" za Novi Sad.

VELIKO SRCE: Fudbaleri Zvezde i Čukaričkog u zajedničkoj akciji (FOTO)

Predlog Zakona, koji će biti prosleđen ministarstvima prosvete i za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja, napisala je upravo prof. Ćorić i njenih pet studenata.

Ovaj dokument je "posledica" samoubistva Alekse Jankovića iz Niša, koji je pre četiri godine oduzeo sebi život, jer više nije mogao da izdrži da ga zlostavljaju vršnjaci. Cilj je da ovaj Zakon spreči da nijedno dete ne doživi Aleksinu sudbinu. 

Znate li zašto morate da podržite ALEKSIN ZAKON? Jer, Aleksa je i vaše dete!

Foto-ilustracija: Profimedija Foto-ilustracija: Profimedija

Ćorićeva je objasnila da ovaj Zakon nije novi propis, već skup predloga izmena dva zakona - o obrazovanju i vaspitanju i o dečjem ombudsmanu, i trebalo bi da dovede do oštrijeg sankcionisanja vršnjačkog nasilja.

ZBOG PRIČE O ALEKSI NASILNIK SE POKAJAO: Neverovatna ispovest oca dečaka koji se UBIO JER SU GA MALTRETIRALI u školi (VIDEO)

- Naš predlog predviđa strože kazne za sve koji su počinili ili nisu učinili ništa da spreče vršnjačko nasilje u školi. Dakle, za sve koji se nalaze u procesu obrazovanja i vaspitanja, od samih učenika, preko nastavnika i direktora škole, do neodgovornih roditelja - rekla je Ćorićeva za Novosti.

Prema njenim rečima u predlogu se sugerišu i sasvim novi mehanizmi kojima bi škola mogla da privoli nekooperativne roditelje da dođu u školu i sa njom sarađuju, ako njihovo dete maltretira vršnjake ili krši disciplinu.

Ko je kriv za izraženo vršnjačko nasilje u Srbiji?

(Telegraf. rs / Izvor: Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA