KIM DŽONG UN KOPA TUNELE, svi strepe od nuklearnog napada!

- Iako nema naznaka da će nuklearni eksperiment biti uskoro sproveden, novi tunel joj omogućuje sprovođenje dodatnih detonacija na Pungi-riju sledućih godina ako to odluči da učini - navodi se u izveštaju

  • 6

Satelitski snimci koji su zabeleženi u oktobru i početkom novembra otkrili su da Severna Koreja radi na iskopavanju tunela za nuklearno testiranje. Međutim, nema naznaka da će se ovaj eksperiment uskoro sprovesti, kako je saopštio smerički istraživački institut.

KIM DŽONG UN SPREMA NUKLEARNI NAPAD ZBOG PUTINA: "Obrisaćemo Tursku s mape sveta" (VIDEO)

Na snimcima su prikazani veliki građevinski radovi koji traju od aprila na lokaciji Pungi-ri, na istočnoj obali Severne Koreje gde su tri prethodna nuklearna ogleda izvedena. Izveštaj je objavljen na internet stranici 38 North, koju vodi Škola za međunarodne studije pri Univerzitetu Džon Hopkins u Vašingtonu.

- Iako nema naznaka da će nuklearni eksperiment biti uskoro sproveden, novi tunel joj omogućuje sprovođenje dodatnih detonacija na Pungi-riju sledućih godina ako to odluči da učini - navodi se u izveštaju.

Izvor u južnokorejskoj vladi je izjavio da činjenica da se gradi novi tunel, upućuje na to da im je namera da obave nuklearnu probu i eksperiment u nekom trenutku.

Severna Koreja uporno radi na svojem nuklearnom programu, ali se ne smatra da bi se četvrti nuklearni test mogao dogoditi uskoro, posebno nakon što se dogovorila sa Južnom Korejom u avgustu da će raditi na popuštanju napetosti na poluostrvu i poboljšanju veza.

Pjongjang je sproveo tri nuklearne probe, zadnju 2013. godine, čime je izazvao međunarodne osude između ostalih, i Kine, svog glavnog diplomatskog saveznika. Nalazi se pod sankcijama UN-a koje zabranjuju trgovinu koja bi finansirala njegove programe oružja.

(Telegraf.rs/ Izvor: 38north.org/ Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RSK

    4. decembar 2015 | 17:13

    Ja se vec osisao kao on

  • Marko P

    4. decembar 2015 | 21:14

    King dzong un ima da im svima pokaže šta je gangnam style

  • Алекса

    4. decembar 2015 | 13:24

    Звездо трећег миленијума, Млади вођо, вољени Држе Ким Џонг Уне да ли је по уставу Кореје дозвољено да истетовирам твој светли драги лик:)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA