NAJTRAŽENIJI TERORISTA BIO BLIZU SRBIJE: Mozak operacije POKOLJA U PARIZU regrutovao izbeglice u Budimpešti!

Šef kabineta mađarskog premijera Viktora Orbana, Janoš Lazar, izjavio je na konferenciji za štampu da je begunac iz Pariza bio na železničkoj stanici Keleti u Budimpešti, gde je regrutovao mladiće koji nisu želeli da ih registruju mađarske vlasti

  • 0

Mađarska vlada je potvrdila da je begunac osumnjičen za teroristički napad u Parizu Salah Abdeslam boravio sredinom septembra u Budimpešti i da je taj grad napustio zajedno sa muškarcima koji su bili deo izbegličkog talasa, koji je na putu sa Bliskog Istoka za zapadnu Evropu prošao kroz mađarsku prestonicu.

NAJTRAŽENIJI TERORISTA POBEGAO POLICIJI: Salah Abdeslam se vratio u Siriju?

Šef kabineta mađarskog premijera Viktora Orbana, Janoš Lazar, izjavio je na konferenciji za štampu da je begunac iz Pariza bio na železničkoj stanici Keleti u Budimpešti, gde je regrutovao mladiće koji nisu želeli da ih registruju mađarske vlasti, prenela je agencija AP.

On je zatim napustio Mađarsku u društvu tih mladića, rekao je Lazar, koji nije pomenuo Abdeslama po imenu, ali je njegov identitet agenciji AP potvrdio portparol mađarske vlade, koji je želeo da ostane anoniman zbog osetljivosti tih podataka.

TITOVO PROROČANSTVO: Evo kako je Broz "predvideo" terorističke napade DŽIHADISTA pre 40 GODINA!

Lazar je dodao da je mađarska tajna služba potvrdila informacije o pariskom beguncu, koje je prethodno dobila od stranih obaveštajnih agencija.

On je naveo da mađarska tajna služba nije raspolagala tom informacijom u vreme napada u Parizu, u kojima je 13. novembra ubijeno 130 ljudi, kao ni u vreme kad je železnička stanica Keleti ovog leta postala centar izbegličke krize zbog velikog broja izbeglica koje su se tu okupile.

Prema navodima belgijske televizije RTL, Abdeslam je u Mađarskoj upoznao dvojicu muškaraca koji su se, po povratku iz Sirije, razneli eksplozivom tokom napada u Parizu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA