KAKVI DIVLJACI SU OVO MOGLI DA URADE? Kamenovano DEČJE odeljenje biblioteke usred Srbije!

Razbijene su sve staklene površine sa severne strane zgrade u kojoj je Dečje odeljenje, a zamena stakala koštala je Gradsku biblioteku oko 50.000 dinara

  • 4

Nepoznati počinioci kamenovali su u toku noći Dečje odeljenje Gradske biblioteke "Vladislav Petković Dis" u Čačku i razbili 12 kvadrata staklenih površina, čime su pričinili velku materijalnu štetu, saopštila je danas bilbioteka.

Kamenovana ambulanta u Kosovskoj Mitrovici!

Razbijene su sve staklene površine sa severne strane zgrade u kojoj je Dečje odeljenje, a zamena stakala koštala je Gradsku biblioteku oko 50.000 dinara.

- Nažalost, kako biblioteka pravno nije vlasnik prostora u Domu kulture imovina ne može biti osigurana, pa će teret računa od skoro 50.000 dinara za izvršenu uslugu podneti sama ustanova na samom kraju budžetske godine - navodi se u saopštenju.

Gradska biblioteka, koja je incident okarakterisala kao "nerazumni vandalizam", istakla je da su i ranije razbijana stakla na biblioteci, koja su debela osam milimetara, bez namere da se uđe u odeljenje i eventualno izvrši krađa.

Biblioteka je incident prijavila policiji.

- Problem je što ništa ne sprečava nesavesne sugrađane da ovo delo opet ponove, jer je taj prostor svima dostupan, nezagrađen i neadekvatno pokriven sigurnosnim kamerama. Nadamo se da će ovaj apel gradske ustanove kulture sa najdužom tradicijom u Čačku i najdužim podstanarskim statusom, doprineti makar da podignemo svest naših sugrađana o opštoj koristi i potrebi da sačuvamo makar ono što imamo - navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    8. decembar 2015 | 16:20

    HOCELI SE NESTO PROMENITI JEDNOM U OVOJ DRZAVI,mi mozemo ostavljati jos sto godina komentare i nista,mene zanima dal to ima uopste uticaja i dal to uopste nekog dotice ili smo mi dokoni pa ubijamo vreme kuckanjem i tako sl....i oto bibbila dobra tema ,,imajuli komentari uticaja na drzavu i njene organe!!!!!!

  • A policijske patrole nigde ni od korova

    8. decembar 2015 | 22:39

    Verovatno su se zabili u neko kladionicu da im prodje smena.A posle se moze na uvidjaj da se popise materijalna steta.Boli ih cosak bitno da se dobijaju plate iz budzeta od poreznih obveznika,gradjana Republike Srbije koji ih placaju da ih stite.Dodju da odrade kada je sve gotovo a ne sprecavanju i prevenciji se ne radi ama bas nista.Patrole u gradovima ni od korova.A bitno da plate znaju da se uzmu.Eto u kakvoj drzavi zivimo totalno rasulo i raspad sistema...Nekad se znalo svaki kvart svog policajca to jest milicionera a danas ih ni od korova.Pitam se cemu postoje uopste???

  • bla

    9. decembar 2015 | 13:43

    cemu drama...face book nije ukinut...kao da danasnja deca idu u biblioteku...ajte molim vas....cast onima koji idu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA