Kamenovana ambulanta u Kosovskoj Mitrovici!

- Ovo je etnički motivisan i rušilački akt, a cilj je da se Srbima oteža život i onemogući ukazivanje zdravstvene zaštite - rekao je Ivanović i dodao da je poruka onih koji su bacali kamenice ta da Srbi nisu poželjni u Suvom Dolu

  • 1

Tokom protekle noći, nepoznate osobe kamenovale su ambulantu u srpskom delu multietničkog sela Suvi Do u severnom delu Kosovske Mitrovice.

KAMENOVAN autobus sa VERNICIMA iz Beograda u centru Peći! (FOTO)

- Na zgradi ambulante , koja se nalazi pored puta koji vodi u albanski deo sela polomljena su stakla a gađano je kamenicama veličine pesnice - rekao je za Telegraf direktor Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović.

Prema njegovim rečima, u ambulantii koja radi u sastavu Doma zdravlja u severnom selu Kosovske Mitrovice svakodnevno dolaze lekar i medicinska sestra koji pružaju zdravstvene usluge žiteljima ovog sela .

- Ovo je etnički motivisan i rušilački akt, a cilj je da se Srbima oteža život i onemogući ukazivanje zdravstvene zaštite - rekao je Ivanović i dodao da je poruka onih koji su bacali kamenice ta da Srbi nisu poželjni u Suvom Dolu i da i ovaj deo severnog dela Kosova treba etnički očistiti.

Suvi Do je od grada udaljen oko pet kilometara i u njemu živi oko 50 srpskih porodica . Ovo selo je" kamen spoticanja" i u memorandumu o razgraničenje severne i južne Mitrovice, jer po Ahtisarijevom planu treba da pripadne južnom delu grada a na poslednjim izborima za Skupštinu opštine glasalo se u severnom delu grada tako da su u opštinskom parlamentu na severu, tri odbornika (Albanca) iz ovog multietničkog sela.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebojsa

    29. oktobar 2015 | 13:15

    Pa po briselskom sporazumu albancima je omoguceno da suvi do pripadne juznom delu Mitrovice iako se on fizicki nalazi u severnom delu.Zato albanci kamenjem zapocinju oduzimanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA