• 0

Dobrotvorni Sabor za nabavku skenera Bolnici za lečenje moždanog udara "Sveti Sava"!

U organizaciji Srpske pravoslavne crkve i Bolnice "Sveti Sava“, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja, sutra će u Hramu Svetog Save biti održan dobrotvorni sabor sa ciljem da se sakupi 500.000 evra za kupovinu skenera za ovu zdravstvenu ustanovu

  • 0

U Kripti Hrama Svetog Save u Beogradu, sutra uveče, biće održan dobrotvorni Sabor za nabavku skenera za Specijalnu bolnicu za cerebrovaskularne bolesti "Sveti Sava".
Državna bolnica "Sveti Sava“ jedina je specijalizovana ustanova za lečenje cerebrovaskularnih bolesti u Srbiji. U njoj se godišnje zbrine između 6.000 i 7.000 pacijenata sa moždanim udarom.

Od moždanog udara u Srbiji oboli 25 hiljada ljudi godišnje!
Da bi dodatno unapredili zbrinjavanje pacijenata, potrebna im je nova oprema, a pre svega novi skener (CT). Zbog toga je, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravljaa u organizaciji Bolnice "Sveti Sava“ i Patrijaršijskog odbora Srpske pravoslavne crkve organizovan ovaj dobrotvorni Sabor, kako bi prikupili 500.000 evra, koliko košta novi skener
PUTIN OSLIKAVA HRAM SVETOG SAVE! U Srbiju stiže RUSKI STRUČNJAK za mozaike
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Foto: Tanjug/Rade Prelić


Saboru, koji će početi u 18 časova, osim patrijarha srpskog Irineja, prisustvovaće i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, kao i predstavnici institucija i najuspešnijih firmi u Srbiji.
Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/cooldesign

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/cooldesign


OVAKO SVAKOM MOŽETE DA SPASITE ŽIVOT: Ne biste verovali kako možete da sprečite sigurnu smrt!
Organizatori će na događaju pozvati sve zainteresovane firme i pojedince koji žele da se uključe u donatorsku kampanju, i pomognu u nabavci skenera uplatom novca na namenski otvorene račune kod Narodne banke Srbije.

Šta najviše nedostaje srpskim bolnicama?

Glasajte

Dinarski namenski račun za donacije je 840-2335761-28, a devizni: 840-642667-02. 
Da li se odazivate ovakvim akcijama? Zašto to činite ili ne činite napišite nam u komentarima.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima