Dobrotvorni Sabor za nabavku skenera Bolnici za lečenje moždanog udara "Sveti Sava"!

U organizaciji Srpske pravoslavne crkve i Bolnice "Sveti Sava“, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja, sutra će u Hramu Svetog Save biti održan dobrotvorni sabor sa ciljem da se sakupi 500.000 evra za kupovinu skenera za ovu zdravstvenu ustanovu

  • 0

U Kripti Hrama Svetog Save u Beogradu, sutra uveče, biće održan dobrotvorni Sabor za nabavku skenera za Specijalnu bolnicu za cerebrovaskularne bolesti "Sveti Sava".

Državna bolnica "Sveti Sava“ jedina je specijalizovana ustanova za lečenje cerebrovaskularnih bolesti u Srbiji. U njoj se godišnje zbrine između 6.000 i 7.000 pacijenata sa moždanim udarom.

Od moždanog udara u Srbiji oboli 25 hiljada ljudi godišnje!

Da bi dodatno unapredili zbrinjavanje pacijenata, potrebna im je nova oprema, a pre svega novi skener (CT). Zbog toga je, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravljaa u organizaciji Bolnice "Sveti Sava“ i Patrijaršijskog odbora Srpske pravoslavne crkve organizovan ovaj dobrotvorni Sabor, kako bi prikupili 500.000 evra, koliko košta novi skener

PUTIN OSLIKAVA HRAM SVETOG SAVE! U Srbiju stiže RUSKI STRUČNJAK za mozaike

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Saboru, koji će početi u 18 časova, osim patrijarha srpskog Irineja, prisustvovaće i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, kao i predstavnici institucija i najuspešnijih firmi u Srbiji.

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/cooldesign Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/cooldesign

OVAKO SVAKOM MOŽETE DA SPASITE ŽIVOT: Ne biste verovali kako možete da sprečite sigurnu smrt!

Organizatori će na događaju pozvati sve zainteresovane firme i pojedince koji žele da se uključe u donatorsku kampanju, i pomognu u nabavci skenera uplatom novca na namenski otvorene račune kod Narodne banke Srbije.

Dinarski namenski račun za donacije je 840-2335761-28, a devizni: 840-642667-02. 

Da li se odazivate ovakvim akcijama? Zašto to činite ili ne činite napišite nam u komentarima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA