OBRT: Pre obaranja ruskog aviona Putin se izvinio Erdoganu!

Zvanična Moskva je duže vremena znala da se turska teritorija koristi za obuku militanata Islamske države (ID) za različite operacije, uključujući one na Severnom Kavkazu, ali nije želela da o tome javno govori

  • 8

Pre nego što je turska vojska oborila ruski vojni avion Su-24, predsednik Rusije Vladimir Putin se lično izvinio turskom kolegi Redžepu Tajipu Erdoganu zbog prethodnih povreda vazdušnog prostora Turske zbog dejstava u Siriji, izjavio je danas šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

TURSKA SE NEĆE IZVINITI ZA OBARANJE RUSKOG AVIONA: Davotouglu o pravu i dužnosti vlade Turske

Zvanična Moskva je duže vremena znala da se turska teritorija koristi za obuku militanata Islamske države (ID) za različite operacije, uključujući one na Severnom Kavkazu, ali nije želela da o tome javno govori, ne želeći da veruje da Ankara džihadistimma pruža zvaničnu podršku, rekao je Lavrov u intervjuu italijanskim novinarima, preneo je RT.

- Iskreno, već dugo znamo da se turska teritorija koristi za komercijalnu saradnju sa ID, za transport oružja i terorista u Siriji, kao i za pružanje prilike ekstremistima i militantima da zacele rane i oporave se, a zatim pripreme za nove operacije, ne samo u Siriji, već i drugde, poput našeg Severnog Kavkaza - istakao je Lavrov.

Foto: AP Foto: AP

PUTIN SE ŽALI: Turska se još nije izvinila za obaranje aviona

On je predložio i da se pažljivo ispita kako Turska izvršava zadatke koje je odredila međunarodna koalicija protiv ID u Siriji.

- Treba da se istraži kako članica koalicije na čelu sa SAD - Republika Turska - obavlja zadatke koje je ta koalicija odredila. Zašto ta zemlja ne bombarduje teroriste, već Kurde? One Kurde koje Amerikanci smatraju potencijalnim, ako ne i stvarnim saveznicima u borbi protiv terorizma - rekao je Lavrov.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin

    9. decembar 2015 | 15:21

    Izvini što sam morao da se izvinim, al sad stvarno nemamo vremena za vas.Javiću ti kad dođete na red.

  • Khalid Ibn Al-Walid

    9. decembar 2015 | 18:07

    Sirijski pobunjenici i isil nisu isto.i normalnomda svi Muslimani podrzavaju pobunjenike protiv zlocinaca asada i iranaca

  • Ljuti

    11. decembar 2015 | 17:41

    Bogje tu i Osmanlijsko carstvo dirnulo je Rusiju Pa je otislo u Pi ... Ma...... Tako isto ce i Erdogan zajedno sa svojom Turcima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA