"POVLAČENJE NE DOLAZI U OBZIR": Erdogan ipak odlučno zadržava vojnike u Iraku

- Trenutno, povlačenje naših vojnika ne dolazi u obzir - naglasio je Erdogan

  • 32

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan poručio je danas da se snage njegove zemlje neće povući iz Iraka, nakon što je Bagdad optužio Ankaru da je bez dozvola rasporedila vojnike na iračkoj teritoriji.

RASTU TENZIJE NA BLISKOM ISTOKU: Turska poručila svojim građanima da hitno napuste Irak!

- Trenutno, povlačenje naših vojnika ne dolazi u obzir - naglasio je Erdogan.

Erdogan je rekao da turske snage u Iraku obučavaju kurdske borce i da ne učestvuju u borbama.

Ponovio je i da su oni raspoređeni po pozivu iračkog premijera Hajdera Abadija, upućenog prošle godine, preneo je Rojters.

- Broj naših vojnika (na severu Iraka) bi mogao da se poveća ili smanji u zavisnosti od broja pešmerga koji se obučavaju - dodao je on.

Foto-ilustracija: Tanjug/AP Foto-ilustracija: Tanjug/AP

Turska ima rok od 48 sati da povuče svoje snage sa iračke teritorije ili će se suočiti sa posledicama

Erdogan je najavio da će se 21. decembra sastati predstavnici Turske, SAD i Kurda sa severa Iraka.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mrljavko

    11. decembar 2015 | 00:14

    Erdogan po svaku cenu, dosledno prateci instrukcije, radi na izazivanja rata NATO-a za direktni racun Pentagona. Mali huskas, dobio je zadatak od velikog huskasa. Skoro verovatno da upravo sam Pentagon , bez saglasnosti americkih politickih struktura mozda, radi na otvorenim ratom sa Rusijom. Obzirom da uvidja da mu je evropska podrska partnera Alijanse sve nesigurnija u stavovima prema Rusiji, on zeli da evropske partnere Alijanse uvuce u rat formalnim putem NATO obaveza na svojoj strain, radi ostvarivanja svojih ciljeva, upravo sprecavanja jacanja Rusije. Zato g.Erdogen treba da sto vise odigra svoju drsku ulogu kako bi se dobio povod u nekoj od reakcija na njegovo ponasanje i svetu prikazala druga strana kao agresor. Nije mi jasno kaka to da u UN, bar kao mrtvo slovo na papiru ne postoji formulacija, da agresija ijedne od clanica Alijanse na neku zemlju van Alijanse prestavlja durektnu agresiju citaave Alijanse za koji se onda Alijansa smatra popuno odgovornom. Kada vec hoce da deluju kao jedan jedinstven sistem onda i njihova odgovornost treba da bude totalna odgovornost tog jedinstvenog sistema, pa bilo ko, i najmanji iz sistema napravio ispad Moje misljenje je da i pored toga sto je Turska clanica Alijanse, slusajuci instrukcije Pentagona, Erdogan se poigrava sudbinom svoga naroda. Kasnije “kom obojci, kom opanci” ali ce Turska uglavnom prva i da dobro plati. Pentagon to nista ne kosta, ali ce zato umeti kao i do sada da izmeni politiku po svome kako mu bude kad odgovaralo.

  • Перагеније

    10. decembar 2015 | 23:14

    "turske snage u Iraku obučavaju kurdske borce "- то би исто било као кад бисмо ми обучавали јединице такозване косовске војске.

  • Dr. za rock and roll

    10. decembar 2015 | 23:22

    Obucava kurede!! Xaxaxaxa!!! Ovaj puko skroz nezna ni sta prica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA