ERDOGANOVO LICEMERJE: Turska je 8.500 puta ugrozila vazdušni prostor Grčke, ali se zato ruši avione kada neko uđe u njihov! (FOTO)

Od 2008. godine turski avioni su bez dozvole ušli u vazdušni prostor Grčke više od 8.500 puta, a samo prošle godine su zabeležili 2.244 neovlašćena upada

  • 51

Turska vojna avijacija, koja je krajem novembra oborila ruski borbeni avion Suhoj jer je navodno povredio turski vazdušni prostor, očigledno ima dvostruke standarde. Naime, ta ista avijacija je tokom proteklih godina redovno ulazila u vazdušni prostor Grčke, ali nije trpela nikakve konsekvence, a kamoli ostala bez aviona.

TURSKA PRETI RUSIMA: Ako opet povredite naš vazdušni prostor, reagovaćemo!

Naime, od 2008. godine turski avioni su neovlašćeno i bez dozvole ušli u vazdušni prostor Grčke više od 8.500 puta.

Rekord je zabeležen prošle godine, kada su iznad Grčke turski avioni leteli 2.244 puta.

Turska avijacija najčešće leti iznad Egejskih ostrva, grupi otrva u Egejskom moru kojoj se na zapadu i severu nalazi kopno koje pripada Grčkoj, a na istoku Turskoj.

Ostrvo Krit ograničava more na jugu, a Rodos, Karpatos i Kasos na jugoistoku.

Ogromna većina Egejskih ostrva pripada Grčkoj, i podeljena su između devet periferija. Jedina veća ostrva koja pripadaju Turskoj su Imbros i Tenedos, koja se nalaze u severoistočnom delu mora.

Pošto i Turska i Grčka polažu pravo na šest nautičkih milja u Egejskom moru, incidenti, odnosno povređivanje vazdušnog prostora najčešće se dešava u tom delu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Komentarbl

    12. decembar 2015 | 00:33

    Turski bezobrazluk, treba njih zestoko udariti po glavi da ih bas oprzi, pa ce se spustiti na zemlju.

  • Vojvoda Nikola

    12. decembar 2015 | 00:16

    Pa zato sto su u nato u! Debili jedni

  • Ccc

    12. decembar 2015 | 14:39

    Puno se kurci erdogan...sad kad su mu rusi udarili sankcije tresu mu se gace...a sada se i crna gora nasla da pojaca sankcije rusiji...komedija...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA